Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Shazam Uygulaması MacBook Bilgisayarları Dinliyor

Shazam Uygulaması MacBook Bilgisayarları Dinliyor

admin admin -

Akıllı telefon ve masaüstü bilgisayarlarda şarkı bulmak için kullanılan Shazam uygulamasının MacBook bilgisayarlarda bulunan mikrofon aracılığı ile sürekli dinleme yaptığı ortaya çıktı. Bitdefender çatısı altında çalışmalarını yürüten bir güvenlik firması yaptığı araştırma sonucunda Shazam uygulamasının sürekli olarak arka planda çalıştığını ve mikrofonun aktif bir şekilde çevredeki sesleri dinlediğini tespit ettiğini açıkladı.

Son dönemlerde özellikle mobil akıllı telefon kullanıcıları tarafından kullanılan Shazam uygulaması sayesinde arabada, iş yerinde, otobüslerde, oturup dinlendiğiniz kafelerde çalan müziğin hangi şarkıcı veya grup tarafından söylendiğini öğrenmek için akıllı telefonunuza şarkıyı dinleterek bulmanızı sağlayan harika bir uygulama. Fakat bu haberle birlikte bu uygulamanın güvenliği konusunda kullanıcılar şüpheye düştü.

Shazam: Dinliyor Ama Kayıt Almıyor

Shazam geliştiricileri tarafından ortaya atılan iddia ile ilgili açıklama geldi. Yapılan açıklamada uygulamanın Bilgisayar’ın mikrofon açma süresini beklememek için sürekli olarak mikrofonu açık bıraktığını ihtiyaç halinde daha hızlı bir şekilde çalışması için böyle bir yönteme başvurduklarını belirtti. Mikrofonun sürekli olarak dinleme yaptığını fakat bu dinlemelerin herhangi bir şekilde kayıt altına alınmadığını belirtti.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir