Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Sim Kart Devri Bitiyor Mu?

Sim Kart Devri Bitiyor Mu?

admin admin -

Bildiğiniz üzere dünya üzerinde birçok GSM şirketi kendi sim kartlarını üreterek hizmet vermeye devam veriyor. Bu kadar çok firma varken haliyle firmalar arasındaki çekişti halt safaya ulaşıyor, firmalar bu yarışı zirvede sürdürmek için çeşitli kampanyalar ve indirimler yapıyorlar, tabi kendi firmalarınıb ürettiği simkartı kullanan kullanıcılar için. Hal böyle olunca kullanıcılar da fırsatlardan yararlanmak için çok sık olarak simkart değiştirmek istiyorlar.

Simkartın tek zorluğu firmalarla kalmıyor ve telefon tamir ünitelerine yılda binlerce telefon simkart şifresi unutulduğu için başvuruyor.

Geleceğin teknolojisinde artık çıkartılabilir simkartlar olmayacak gibi gözüküyor ki birçok firma bu yönde çalışmalarına başladı bile. Telefona dahili olarak gelmesi planlanan Esım’ler, simkart değişim probleminden bizi kurtaracağa benziyor.

Aslında bahsedilen bu projenin başlangıcına çok yeni diyemeyiz. Uzun yıllar boyunca telefon chipset üreticisi Qualcomm ve ünlü teknoloji şirketi Microsoft bu yönde çalışmalarını ortak sürdürüyorlar. Hatta sözkonusu teknoloji şu bazı bazı cihazlarda aktif olarak kullanılıyor. Bu cihazlardan biri ise Samsung Gear S3.

Gelişen teknoloji kullanıcıların yüksek refahını sağlamak için bunu gerekli kılarken telefon üreticilerine yeni bir çalışma alanı doğurmuş oldu. Üzerinde çalışılıp geliştirilmesi mümkün olan bu projeye pek yakında birçok tanıdık teknoloji firmasının yakın zamanda başlayacağını düşünüyoruz.

Sistemin kullanıcı tarafına ise bir yıl içerisinde ulaşması bekleniyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir