Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Snapdragon 8 Gen 2 işlemci

Snapdragon 8 Gen 2 işlemci

admin admin -

Amiral gemisi olarak bilinen üst seviye akıllı telefon ve tabletler için geliştirilen Snapdragon 8 Gen 1’den sonra, Snapdragon 8 Gen 2 işlemci için hazırlıklar sürüyor. Qualcomm, Snapdragon 8 Gen 1’i Aralık ayında Hawaii’de tanıtmıştı.

İsmi açıklanmayan kaynaklar “Yaklaşmakta olan amiral gemisi Snapdragon mobil işlemcide AV1 video codec desteği olacak” bilgisini paylaştı. Bizzat Snapdragon 8 Gen 2 adından bahsetmediler. Ancak haberde SM8550 kod adına yer verilmesi, bunun Snapdragon 8 Gen 1’in devamı olacağını gösteriyor.

Snapdragon yonga setlerinin model numaralarında yıllardır belli bir standart var. Örneğin 2019’da tanıtılan Snapdragon 865, SM8250 model numarası kullanırken; 2021’in amiral gemisi Snapdragon 888, SM8350 numarasına sahipti. Yeni nesil Snapdragon 8 Gen 1 yonga seti ise SM8450 model numarasıyla çıktı.

AV1 video codec bileşeni, diğer codec’lere kıyasla daha yüksek görüntü kalitesini daha düşük boyuta sunabiliyor. Hem kullanıcılar hem de içerik sağlayıcılar için bant genişliği gereksinimini azaltıyor. YouTube, Netflix gibi büyük video platformlarının AV1’e ilgi göstermesinin temel sebebi de bu.

Netflix, Kasım ayından itibaren PlayStation 4 Pro ve bazı televizyonlarda AV1 codec ile video sunmaya başladı. Ayrıca Google Chrome’da yerleşik AV1 kod çözümleme desteği bulunurken, YouTube videolarında da bunu görüyoruz. Snapdragon 8 Gen 2 ile beraber AV1 codec’in donanım desteği daha fazla artacak.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir