Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Sony Cihazlar Arasında Kablosuz Şarj Üzerinde Çalışıyor!

Sony Cihazlar Arasında Kablosuz Şarj Üzerinde Çalışıyor!

admin admin -

Akıllı telefon üreticileri son zamanlarda kullanıcıların isteklerine cevap vermek adına pek çok teknolojiyi kullanıcılara sunuyor. Bu anlamda kullanıcıları kablolardan kurtarmak isteyen üreticiler akıllı telefonlarını kablosuz şarj destekli olarak sunuyordu. Sony ise bu anlamda kablosuz şarjı farklı bir şekilde ele alarak iki Xperia cihazı arasında kablosuz şarj paylaşımı yapmak istiyor. 

Şarj Paylaşılabilecek!

Sony’nin bu yeni teknolojisi yeni aldığı patentle detaylanıyor. Sony’nin aldığı patente göre kısa bir süre içerisinde cihazlar arasında kablosuz şarj mümkün olacak. Uzun bir süre önce kablosuz şarjı mümkün kılan NFC (Near Field Communication) teknolojisini akıllı telefonlarında sunan Sony bu yeni özelliği de yeni akıllı telefonlarında standart olarak kullanıcılarına sunabilir. 

Yeni Teknoloji NFC Kullanmayacak!

Sony’nin bu yeni teknolojisiyle ilgili daha fazla bir bilgi bulunmuyor ancak Sony’nin bu yeni teknoloji de NFC çipleri yerine farklı bir teknolojiyi kullanacağı düşünülüyor. Sony’nin bu teknolojisi gerçekleşirse Xperia sahipleri tıpkı internetini paylaşır gibi şarjlarını da birbirleriyle paylaşabilecekler. 

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir