Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Sony PlayStation 3’ün Fişini Çekti!

Sony PlayStation 3’ün Fişini Çekti!

admin admin -

Ürettiği oyun konsollarıyla adından söz ettiren Sony son oyun konsolu olan PlayStation 4 ile fırtınalar estirmeye devam ederken bir önceki oyun konsolu modeli olan PlayStation 3 ile ilgili bir gelişme yaşandı. 

Japon teknoloji devi Sony son oyun konsolu PlayStation 4 ile birlikte büyük bir başarı elde etmişti. Sonrasında tanıttığı PlayStation 4 Pro modeliyle bu başarısını sürdüren Sony bir önceki oyun konsolu olan Sony PlayStation 3 modelinin fişini çekti. 

PlayStation 3 Çok Sevilmişti!

Bilindiği gibi Sony PlayStation 3 modelini bundan 10 yıl önce tanıtmıştı. Sonrasında PlayStation 3 Slim ve PlayStation 3 Super Slim modellerini kullanıcılara sunmuştu. Sony PlayStation 3 modeliyle birlikte 500 GB dahili depolama alanını sunmuş ve bu özelliğiyle kullanıcıların büyük ilgisini çekmişti. Aradan uzun bir zamanın geçmesinin ardından Sony PlayStation 3 üretimine devam etmişti ancak bugün Sony Japonya’da PlayStation 3 üretimini durdurduğunu ve artık PlayStation 3 üretmeyeceğini açıkladı. 

Sony Bunun Sinyallerini Vermişti!

Sony’nin böyle bir karar alması aslında beklenen bir durumdu. Sony bilindiği gibi bir oyun konsoluna 10 yıl süre veriyor ve PlayStation 3 için Sony’nin tanıdığı bu süre dolmuştu. Bunun ardından Sony PlayStation Now servisine de Sony PlayStation 3 kullanıcılarının erişimini kaldırmıştı. Ve sonrasında Popüler oyun yapımcıları oyunlarını artık PlayStation 3 oyun konsoluna sunmamaya başlamıştı. Sony’nin bu kararının ardından PlayStation 4 satışlarının artması bekleniyor. 

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir