Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Sony Şirketi Android Nougat İle ilgili Güncellemeleri Durdurdu

Sony Şirketi Android Nougat İle ilgili Güncellemeleri Durdurdu

admin admin -

Sony  şirketi birkaç hafta önce başlatmış olduğu Xperia XA ve de XA Ultra  için Android Nougat güncelemelerini durdurma konusunda bir karar aldı.

Akıllı telefon sektörü içerisindeki önemli isimlerinden bir tanesi olan Sony, güncelleme ile ilgili çok iyi işler çıkartabilmekte. Japon asıllı teknoloji devi  ne kadarda olsa Android güncellemeleri ile ilgili hızlı davranmasa bile er veyahut geç cihazlarına güncel sürümü yayınlamakta. Sony  şirketi son olarak birkaç hafta öncesinde Xperia XA ve de XA Ultra modellerine Android Nougat güncellemesini başlatmış olduğunu duyurmuştu.

Lakin bu duyurudan çok kısa bir zaman sonrasında, Xperia XA ve  de XA Ultra modelleri için yayınlanmış olan Android Nougat ile ilgili güncellemesi geriye çekildi. Sony şirketi, durum ile alakalı resmi açıklamayı da geçtiğimiz gün içerisinde yaptı. Japon asıllı teknoloji devinden yapılmış olan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

”Xperia XA ve de Xperia XA Ultra  modelleri için kısa bir zaman önce dağıtımına başlanılmış olan Android Nougat güncellemesi içerisinde bir takım tutarsızlıkları tespit ettik. Bir takım kullanıcıların güncelleme yapılırken veri kaybı yaşamış olduğuna yönelik şikayetlerde aldık. Mevcut olan şartlar doğrultusunda bu güncellemeyi duraklatma konusunda bir karar verdik. En kısa zaman içinde bahse konu 2 tane cihaz için Android Nougat  ile ilgili güncellemesi yeniden dağıtılmaya başlanmış olacak”

Yani Sony şirketinin almış olduğu bu kararın komple kullanıcıları korumaya yönelik  bir durumda olduğunu söylemek sanıyoruzki pek fazla yanlış bir ifade olmayacak. Zira bu güncellemenin esnasında karşılaşılmış olan problemler, telefonda yer alan verilere de zarar verebilmekte. Sony şirketinin bu güncellemeyi duraklatma ile ilgili kararının çok yerinde bir hamle olduğunu da belirtebiliriz..

Bu esnada, güncellemenin yeniden ne zaman dağıtılmaya başlanacak olduğuna yönelik bir bilgi de verilmedi.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir