Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Sony’den 3 Boyutlu Bir Yüz Tanıma İşlevi

Sony’den 3 Boyutlu Bir Yüz Tanıma İşlevi

admin admin -

Sony şirketi, yeni üreteceği cep telefonları için, parmak izinin tarayıcısından  çok daha güvenli bir teknolojiyi daha tanıtmak için hazırlık yapıyor.

Parmak izinin tarayıcıları telefonumuzun kilitlerini açmaya yönelik mükemmel bir yol fakat her zaman en pratik yöntemde değil. Bu sebep ile firmalar, iris tarama yapma gibi alternatifler aramayı da devam ettiriyorlar. Alakaları çekebilecek yeni bir  tane oturum açma yöntemi da Sony şirketinin MWC Şanghay içerisinde önümüzdeki hafta gösterecek olduğu 3 boyutlu bir yüz algılama özelliği olabilir.

Bir tane Sony Xperia telefonu üstünde gösterilecek olan bu işlev, bir takım Android’li telefonlarda yer alan yüz ile kilit açabilme işlevinden fazlası ile güvenli bir durumda olacak. Bunun sebebi ile, Android’li olan  telefonlarda kullanılmakta bulunan bu işlevin yüzünüzün sadece 2 boyutlu görüntüsünü temel bir durumda alması. 3 boyutlu olarak yüz algılamanın kandırılması da fazlası ile zor olabilir.

3 boyutlu bir yüz algılama yalnızca daha güvenli bir şekilde olmakla kalmayacak ve değişik açılardan daha iyi şekilde de çalışabilecek. Bu şekilde tam bir şekilde kameraya bakmasanız bile yüzünüz tamamen tanınacak ve de daha az hata almış olacaksınız. İşlevi kullanabilmek içinse telefona dokunmanız gerekmeyeceğinden dolayı parmaklarınız ıslak ya da kirli olsa bile 3 boyutlu bir yüz tanımayı tercih edebiliyor olacaksınız.

3 boyutlu olan yüz taramanın iris taramadan  çok daha güvenli olup olmayacağını halen bilmiyoruz fakat şu anda her şey kulağa çok güzel gelmekte. Şimdilik yalnızca tanıtımı yapılacak olsa bile, teknolojiyi kullanmış olan telefonları yakın bir gelecek içerisinde mağazalarda da görebileceğiz. Sony şirketi büyük bir telefon kamerasının sağlayıcısı konumunda ve  de bu kameraları yakın bir zaman içerisinde öteki üreticilere da satmaya işlemlerine başlayabilir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir