Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Sophia Dünya Üzerindeki İlk Robot Vatandaş

Sophia Dünya Üzerindeki İlk Robot Vatandaş

admin admin -

Suudi Arabistan ülkesi, 1 tane robota vatandaşlık vermiş ilk ülke olma konusundaki ünvanını da elde etmiş bir halde. Hanson Robotics  şirketinin tarafından üretilmiş olan insansı robotlardan Sophia da dünyanın ilk robot vatandaşı olarak tarihe geçti.

Riyad şehri içerisinde gerçekleştirilmiş olan Gelecek Yatırımı Girişimi isimli etkinlikte yapılan bir duyuru ile Hong Kong’ta merkezi bulunan Hanson Robotics şirketinin insana benzeyen robotlarından Sophia vatandaşlık almış oldu. Tasarımcısı da David Hanson olduğu açıklanan bu robot, konuyla alakalı açıklamada bulunmayı da hiç bir şekilde ihmal etmedi. Kendisi açıklamasında; ”Bu eşsiz  olan imtiyazdan ötürü çok onur duymakta ve  de gurur duyuyorum.” ifadeleri ile panelde yer alan kişilere seslendi.

Robot vatandaş ayrıca, robotların farkındalığı konusunda gelmiş olan soruya ise; ”Pekala, ben size şu soruyu da sorayım, sizler aslında insan olduğunuzu nereden bilmektesiniz?” şeklindeki yanıtıyla izleyicileri fazlası ile şaşırttı. öte yandan, yapay zekayı insanlara çok daha iyi bir yaşam sağlamak amacı ile kullanmak istediğini ve de  empati kurabilen bir robot olmayı istediğini açıklayan Sophia, kendine iyi davranılır ise onun da insanlara iyi davranacak olduğunu ifade etti. Kısaca açıklamak gerekir ise robotlar daha şimdilik dünyayı ele geçirme konusunda planlar yapmıyor gibi gözükmekte. Öte taraftan, aynı robotun Mart 2016 tarihi içerisinde insanları yok edecek olduğunu söylediğini de not olarak düşmekte yarar var..

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir