Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Sosyal Medya Bağımlılığı Nasıl Önlenir

Sosyal Medya Bağımlılığı Nasıl Önlenir

admin admin -

 

 

 

 İkili İlişkilerimize Zarar Veriyor

 

 Sosyal medya maalesef duygularımızda ve hareketlerimizde etkili oluyor. Sürekli onunla ilgilenme isteği aynı tiryaki bir sigara bağımlısının sürekli sigara içmek istemesi gibi düşünebilir. Size oraya çeken etkenler ise sadece sizden kaynaklı sorunlar değil toplumsal davranışlardan geçiyor.

 

 Günümüzde devlet adamları bile, Önemli bir paylaşım yaptığında sosyal medya mecralarını tercih ediyor binlerce taraftarını oraya toplamayı başarabiliyor.

 

 Temasta bulunmanın ve yüz yüze sohbetlerin yerini aldığı bu durum, duygu ve düşüncelerimizi de değiştiriyor. Örnek vermek gerekirse, bir arkadaşımızın yakını vefat ettiğinde telefon açmak veya onunla yüz yüze görüşmek yerine sosyal medya platformlarından birini kullanarak taziye mesajı göndermeniz, o arkadaşınız ile duygudaşlık kuramama ve onu yeterince hissedememe gibi sorunlar ortaya çıkartabiliyor. Sadece vefat doğum olayları değil birçok alanda maalesef bu şekilde işliyor.

 

 Madde Bağımlılığından Farksız

 

 Sosyal medya davranışlarınıza da etki ettiği gibi ahlak yapısını da bozmaya yönelik birçok içeriğe sahip olduğu için bu konuda hem kendinizi hem de ailenizi kısıtlamanız kesinlikle doğru bir davranış olacaktır.

 

 Sosyal Medyadan Nasıl Kurtulabilirim?

 

 İlk olarak nasıl bir bağımlılık yaşadığınızın tespiti için, sosyal medya platformlarında ne kadar süre ile durduğunuzu ve neler yaptığınızı not almanızı öneririm. Bu sayede durumun ciddiyetinin farkına varabilir ve önlem almak için kendinizi motive edebilirsiniz.

 

 Sosyal medya platformlarından elbette bir kaçını kullanıyorsunuzdur. Bunların hepsi hemen hemen aynı içeriğe ve aynı arkadaş gruplarına sahiptir. İçlerinden elemeler yaparak tek bir platforma girmeye özen gösterin ve diğerlerini silin. Gönül ister ki tüm bu platformlardan kurtulmanız. Misal şahsım, yaklaşık altı senedir hiç bir sosyal medya platformu kullanmamaktadır.

 

 Bildirimlerinizi sessize almanızı veya tamamıyla kapatmanızı öneririm. Bir iş ile meşgul olduğunuzda gelen bildirimler sizin dikkatinizi dağıtabilir ve organize olmanızı engelleyebilir. Buna bağlı olarak saatlerce sosyal medyada gezinmenizi değerli vaktinizi öldürmenizi sağlar.

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir