Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Sosyal Medya Bağımlılık Mı Yapıyor?

Sosyal Medya Bağımlılık Mı Yapıyor?

admin admin -

Tüm bunlar düşünüldüğünde başta durum sağlıklı gibi görünse de aslında öyle değil. Çünkü insanlar, sadece bunlarla yetinmiyor. Sosyal medya, İnstagram, TikTok, amacı dışında da kullanılıyor. Hem çocuklar hem de yetişkinler bu camialar içerisinde oldukça uzun süreler boyunca kalabiliyorlar. Bu durum da oldukça büyük etkiler yaratabiliyor. 

İnsanlar özellikle bağımlılık seviyesine gelecek kadar sosyal medya uygulamaları ile beraber yaşıyorlar. İnstagram içerisinde fotoğraf paylaşmak için bir yerlere gezmeye gidiyorlar. Bulundukları ortamın keyfini sürmektense, sosyal medyada iyi görünmek daha büyük bir artık gibi geliyor. Bu yüzden de aslında tam olarak oluşması gereken bilinç amacından sapmış oluyor. Çünkü artık küçük büyük demeden herkes, hayatlarını sosyal medya üzerinde sürdürüyor. Hayatın gerçekliği sosyal medya üzerinde tutuluyor ve bu durumda kalan bireyler kendilerine zarar veriyorlar.

İnstagram Bağımlılığı!

Sosyal medya uygulamalarından biri olan İnstagram içerisinde insanlar oldukça yanlış adımlar atabiliyor. Bunun sebebi de gelişen dönem içerisinde olmadık adımların atılması. Bireyler, bazı durumları normalleştirerek kendi hayatlarına katabiliyorlar. Ancak sosyal medya kullanımının da hayatta her şey gibi bir sınırı buluyor. Normal şartlarda kullanımı bir hayli yararlı olan İnstagram bir süre sonra zarar veren bir bağımlılığa dönüşebiliyor.

İnstagram bağımlılığını yenebilmek için de aslında yapılması gerekenler belli. Kullanıcıların sürekli olarak birbirini takip ettiği ve gözlemlediği bu dijital ortam içerisinde, doğru olan tercih etmek yeterli oluyor. Doğru tercihlerde bulunuyor olmak da neyin doğru ve yanlış olduğunu kavrayıp buna uygun olarak hareket etmekten geçiyor. 

TikTok Bağımlılarında Her Yaştan İnsan Bulunuyor!

Tıpkı İnstagram gibi TikTok da yanlış kullanımda insanlara zarar veriyor. Hatta bu durum sadece çocukların yaşadığı bir sıkıntı değil. Bilhassa yetişkinlerin çoğunlukta olarak yakalandığı bir sıkıntı. Yaş skalası bulunmadan, bireyler TikTok üzerinde görünür olma hedefinde ilerliyorlar. Bu da kimi zaman tanınır olmak ve para kazanmak için olsa da kimi zaman da eğlence için de bu hedefe tutunanlar bulunuyor. 

Var olan bu bağımlılık düzeyinin doğru şekilde kontrol altına alınması da aslında sorunları ortadan kaldıracak hamlelerden. Sosyal medya özellikle TikTok ve İnstagram yararlı birer uygulama ancak her panzehir, dozajı arttırıldığında birer zehre dönüşme potansiyeline sahiptir. Bu sebepten ötürü de ailelere İnstagram ve TikTok kullanımının bilinci verilmelidir. 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir