Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Sosyal Medya İnsanları Her Açıdan Etkiliyor

Sosyal Medya İnsanları Her Açıdan Etkiliyor

admin admin -

İnsanlar kendi içlerinde yapılan bu değişikliklerden ötürü İnstagram ve TikTok bünyesinde zarar da görebiliyorlar. Belirli konularda yanlış fikirler almaları mümkün. Doğru bilgilendirmelerin gerektiği anlarda da bu yanlış bilgilendirmeler olumsuz sonuçlara neden olabiliyor. Çoğunluğun katıldığı düşünceler sosyal medya uygulamaları içerisinde kabul görüldüğünde de doğrunun bir önemi kalmıyor. Bu yüzden yapılan paylaşımlara da dikkat etmek gerektiği gibi neyin doğru neyin yanlış olduğuna da dikkat etmek gerekiyor. 

İnstagram ve TikTok bünyesinde yapılan akımlar da bunun en büyük kanıtı. İnsanlar hiç olmaması gereken bir şey üzerinden eğlence ortamı yaratabiliyorlar. Birine zarar vermek, birine korkunç anlar yaşatmak gibi oldukça olumsuz konularda akımlar başlatarak birbirlerini etkileyebiliyorlar. Fazla beğeni ve izlenme için yapılan bu davranışlar da toplum talep ettiği düzeni ve rahatlığı bozabiliyor. 

İnstagram’da Gerçekliğin Dışında Çıkıyor

İnstagram, sosyal medya içerisinde fotoğrafların ve videoların paylaşıldığı bir ortam. İnsanlar gezdikleri yerlerin, günlük yaşamlarının paylaşımlarını yapıyorlar. Ancak bu kısımda çok önemli bir detay var. Her ne kadar gerçek hayat yansıtılıyor gibi görünse de durum bu şekilde değil. İnsanlar her zaman mutlu bir görüntü çiziyorlar. Ama her daim mutluluk gibi bir kavram yaşamın olanaklarına uygun bir tanım olarak kabul edilemez. 

Bu her ne kadar bilinse de sosyal medya üzerinde sürekli gezen, yeni yerler keşfeden ve hayatlarını her daim eğlenceyle geçiriyormuş gibi paylaşımlar yapan insanlar, normal bir düzene sahip olan insanların yaşamını da olumsuz etkiliyor. Çalışmaları içerisindeki verimin düşmesine, insanların kendilerinin de böyle bir hayata heveslenmesine neden oluyorlar. Bu yüzden de aslında sosyal medya uygulamaları gerçeğin çok dışında kalıyor. Renklendirmelerle beraber çekilen yüzler, insanlara kendini yetersiz ve eksik hissettiriyor. Bakıldığı zaman bu her konuda da görebiliyorsunuz. İnsanlar her açıdan bu hissiyata kapılabiliyorlar. 

TikTok Videolarıyla Toplum Yanlış Yönde Etkilenebiliyor 

Tiktok uygulaması istenilen her konuda videolar çekilip paylaşılabilen bir ortam. Ancak bu kısımda da herhangi bir sınırlamanın olmaması insanların istedikleri her şeyi söyleyebilmeleri ve yapabilmeleri anlamına geliyor. Bu durum her ne kadar yadırgansa da insanlar söylenilenleri göz ardı ederek topluma uygun olmayan paylaşımlarda bulunabiliyorlar. 

Oluşan videolar da yeni nesle çok yanlış örnekler de teşkil edebiliyor. Sonuç olarak ortaya beklenmeyen sonuçlar çıkabiliyor. Bu yüzden İnstagram ve TikTok paylaşımı yapılırken her daim daha dikkatli olması gerekiyor. Aynı şekilde çocuklarınızın kullandığı hesaplara da göz atılması, nasıl videolar izlediklerini ve paylaştıklarını da atlamamak çok önemli bir detay olarak biliniyor. 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir