Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Sosyal medya platformları anti terör timi kuruyor!

Sosyal medya platformları anti terör timi kuruyor!

admin admin -

Facebook, Twitter, YouTube ve Microsoft sosyal medya platformunda terör propagandası içeriklerine karşı savaş açıyor. Dört sosyal medya devinin ortaklaşa yürüteceği çalışmada yapay zeka ve algoritmalardan yararlanılarak terör propagandası içerikleri paylaşımlar kaldırılacak.

İnternetin her alanında olduğu gibi sosyal medya alanında da kullanıcıların izleri mevcut. Bu izleri kriminal olaylarda suçlu bulmakta hayli önemli rol oynayan ‘parmak izleri’ne benzetebiliriz. Herhangi bir internet ortamında İP adresi denilen sanal parmak izleri bırakmadan ilerlemek mümkün değil.

Dört büyük sosyal medya devi de bu sanal parmak izlerinden yararlanarak terör içerikli paylaşımları tek tek kaldıracak. Terör içerikli paylaşımlar yapan kullanıcıların sanal parmak izleri yapay zeka ve derin algoritmalar ile takip edilecek.

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki başkanlık seçimi öncesi Beyaz Saray’da toplanan sosyal medya devleri yetkilileri sosyal medyadaki terörizm üzerine bir toplantı yapmışlardı. Milli Savunma Bakanlığı’nın yüksek derecede önem verdiği bu alanda Facebook, Twitter, YouTube ve Microsoft’un birlikte hareket edecek olması hayli umut verici.

Öte yandan Facebook, Twitter, YouTube ve Microsoft’un yapacağı çalışmada algoritmaların ulaşacağı video ve fotoğraf içerikli paylaşımlar haber ajanslarının video ve fotoğraf içerikli paylaşımlarıyla otomatik olarak karşılaştırılacak. Yapay zeka ve algoritmik yazılımlar tarafından yapılacak olan bu karşılaştırmanın sonucuna göre “şüpheli” oldukları tespit edilen sosyal medya hesapları adeta mercek altına alınacak.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir