Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Sosyal Medya Uygulamalarıyla Dünyayı Takip Edebiliyorsunuz

Sosyal Medya Uygulamalarıyla Dünyayı Takip Edebiliyorsunuz

admin admin -

İnstagram ve TikTok uygulamaları bünyesinde insanların sürekli olarak paylaşım yapabiliyor olması bir haber yayılma hızını da etkiliyor. Özellikle fenomenlerin olaylara karşı tepkilerini koyması, ünlülerin olaylara karşı ses çıkarması toplumu da ses çıkarmaya itiyor. Bu sayede toplumlar artık kendi seslerini daha yüksek bir şekilde çıkarabiliyorlar. Olan her şeye karşı hep beraber olmak sosyal medya uygulamalarıyla mümkün oluyor. Çünkü insanlar eskisi gibi sessiz sakin kalmak zorunda olmuyorlar. Sosyal medya üzerinde tek bir paylaşım bile onlarca kişiyi etkileyebiliyor. Yani sizin sesiniz başka birinin sesine dönüşebiliyor. Hep beraber olması istenmeyen bir şeye dur diyebileceğiniz gibi güzel haberleri de kutlayabiliyorsunuz. 

Tüm bu ayrıntılar içerisinde olanları gözden geçirmek de mümkün. Çünkü sosyal medya uygulamaları, İnstagram ve TikTok sorgulayıcı bir tavır takınmaya da müsait. Yapılan haberleri asıl kaynaklarından görebiliyorsunuz. İnsanların, haber kaynaklarının öncesinde olayları yaşayanların sesini duymanız mümkün olabiliyor. Aslında İnstagram ve TikTok insanların bir arada birbirlerini duydukları alan olarak kullanılıyor. İnstagram ve TikTok her açıdan insanların birbirlerine destek olduğunu ve dünyanın daha ulaşılabilir bir yer olmasını sağlıyor.

İnstagram Uygulamasıyla Her Şeyden Haberdar Olmanız Mümkün

İnstagram üzerinde belirli hastag yazıları açılıyor. Bu paylaşımlar da insanların daha geniş kitlelere ulaşmasına yardımcı oluyor. Bir konuda yapılan paylaşımı binlerce kişinin beğenisi ve yorumu keşfet kısmına düşürebildiğinden paylaşım size kadar ulaşabiliyor. Bu sayede sizler de olaylar hakkında bilgi sahibi olabiliyorsunuz. Dahası insanların tek bir paylaşımla kalmayıp belirli storyler paylaşması, postlar atması insanların da ilgisini çekiyor. Çok kısa süre içerisinde bu paylaşımlar yüzbinlere ulaşabildiğinden her şey çok hızlı bir biçimde de yayılabiliyor. Böylece olması beklenen durum meydana geliyor ve insanlar birbirlerini görebiliyor, birbirlerinin yanında olabiliyorlar.

TikTok İnsanları Bilgilendiriyor

Tiktok uygulaması içerisinde de haber yayılım durumu çok yaygın. Çünkü TikTok bünyesinde insanlar belirli akımlar yürütüyorlar. Akımlar da insanların yayılan bir videonun versiyonlarını çekmesiyle mümkün oluyor. Dünya üzerinde herhangi bir noktada olan olayı kınamak, insanları doğru şekilde bilgilendirmek ve olanlardan haberdar olmasını sağlamak için de bu videolar oldukça fazla hesap tarafından paylaşılıyor. Bu sayede tam olarak beklenilen tepkiler de var edilebiliyor. İnsanlar haberlere ulaşabilirken doğru bir tepki de verebiliyorlar

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir