Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Sosyal Medya Yeniliklere Uyum Sağlamanızı Kolaylaştırıyor

Sosyal Medya Yeniliklere Uyum Sağlamanızı Kolaylaştırıyor

admin admin -

İnsanlar belirli hastalıklardan dolayı engellerle savaşmak zorunda kaldıklarında çevrelerinin yorucu gözlerine maruz kalmak zorunda olmuyorlar. Kendileri gibi hastalıklarla savaşan birçok insanın var olduğunu görebiliyor bu durum yüzünden psikolojik sıkıntılarla uğraşmak zorunda da kalmıyorlar. Aynı şekilde yeni bir saç denemeniz artık bulunduğunuz ortamda göze batmanıza neden olmuyor. Çünkü insanlar gerçek hayat ve sosyal medyayı iç içe yürütüyorlar. Bulunduğunuz ortamda da bu yüzden garipsenmiyorsunuz. Bazı şeyler önceden kabullenilmiş olarak karşınıza çıkıyor. Sosyal medya uygulamalarının, özellikle İnstagram ve TikTok platformlarının bu konudaki etki alanı bir hayli fazla. 

İnsanlar birbirlerini daha kolay anlayabiliyor ve yenilikleri reddetme gibi bir durum yaratmaktan uzakta duruyorlar. Toplumun beğenisini ve onayını kazanmış durumlar da insanların ötekileştirilmesini önlüyor. Bu yüzden sosyal medya uygulamaları, İnstagram ve TikTok oldukça yararlı konularda da kullanılmış oluyor. Sizler sosyal medya sayesinde saçınızın rengi, yaptığınız iş gibi birçok konuda eleştirilmekten korunuyor hatta önünüzün açıldığına da şahit olabiliyorsunuz. Sizin gibi işler yürüten ve başarı sahibi olan insanları da rol model olarak almanız mümkün olabiliyor. 

Sosyal Medya Sayesinde Farklılık Sorun Olmuyor

İnstagram içerisinde her noktadan, her hayattan insan bulunuyor. Yani olduğunuz yerle sınırlı kalmaktan da kurtulmuş oluyorsunuz. Dünyanın neresinde olursanız olun sizin hayallerinize sahip olan birinin başarıya ulaştığını görmek sizleri daha da heveslendirebiliyor. Yani hayatınız için gerekli adımları atmaktan çekinmek zorunda kalmıyorsunuz. İnstagram ve TikTok sizin için belirli olanaklar sağlıyor. Toplumda başarı örnekleri bulunan kişilerin dünyada tanınmasından dolayı aileleriniz tarafından da onay alabiliyorsunuz. Ünlü bir ressam olma isteğiniz kısıtlanmıyor. Gelişen dönem ve herkesin cebine sığabilen dünya, hayallerinizi de avuçlarınıza bırakabiliyor. 

TikTok Farklılıkları Güzelleştiriyor

Tiktok uygulaması videoların çekildiği, kısa videolarla büyük anlamlar oluşturulan bir platform olarak yorumlanıyor. Kimi zaman topluma faydalı kimi zaman da sadece eğlenmek için çekilen videolarda farklı olmak da önemli bir kriter olarak sayılıyor. Farklılıklarınızla dışlanmıyor aksine daha çok ilgi görüyorsunuz. Böylece sizin ten renginiz, göz renginiz hiçbir şekilde farklılık olarak yorumlanmıyor. 

İnsanlar sizi görünüşünüzle değil, olduğunuz kişiyle tanıyabiliyorlar. Bunu sağlamak tamamen sizin elinizde olmakla beraber herhangi bir hastalık yüzünden farklı bir görünüşe sahip olmanız insanlara garip gelmiyor. Sosyal medyada TikTok videolarında bu tarz insanları görmek, bu durumun insanlar için daha kolay şekilde kabullenilmesini ve doğru bilgilere sahip olmalarını sağlıyor. Doğru kullanımla beraber sosyal medya uygulamalarının çok yarayışlı hale geldiğini de görebiliyorsunuz.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir