Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Sosyal Medyada Nasıl Aktif Olunur

Sosyal Medyada Nasıl Aktif Olunur

admin admin -

 

 

 

 

 Sosyal Medya Aktif Olmak İçin Önemli Noktalar:

 

 1. İnsanların dikkatlerini çeken tabiri caizse işe yarayan videoları tercih etmelisiniz.

 2. Paylaşımlar, taklitlerden uzak özgün olmalıdır.

 3. Paylaşımların daha çok beğeni alması ve hedef kitlenin genişletilmesi için insanların sosyal medya da en çok hangi saatlerde ve günlerde etkin olduğu araştırılmalı ve bu zamanlarda paylaşımların yapılmasına dikkat edilmelidir.

 4. Hedef kitlesi doğru belirlenmeli ve hedef kitlenin dikkatleri doğrultusunda paylaşımlar yapılmalıdır. Sosyal medya kullanımının yaş aralığı çoğunlukla 13-24 yaşı aralığındadır.

 5. Görsellerden ve renklerden yararlanılmalıdır.

 6. Sosyal medyada devamlı kullanım önemlidir. Bu nedenle güncellik önemlidir. Aktiflik korunmalı ve hedef kitleye kendinizi unutturmamalısınız.

 7. Geribildirim olarak gelen olumlu veya olumsuz eleştirileri dikkate almalı ve bu eleştiriler dikkate alınmalıdır.

 

 Sosyal Medya Kullanımı Neden Önemlidir?

 

 Sosyal medya, hedef kitleye ulaşım için gerek özel hesaplar gerek şirket hesapları açısından önemlidir. İstenilen reklamlar hızlı olarak kitlelere ulaşır. Ayrıca sosyal medya da hesap açmak ücretsizdir.

 

 Sosyal Medyada Neler Yapmamalısınız;

 

 Kişisel paylaşımlar yapılırken mutlaka oldukça dikkatli olunmalıdır. Sosyal medya hesaplarını başka isimler ile açmak yerine güvenilir olan kişilerin kendi isimleri ile açması önemlidir. Kişiler, özgün ve güvenli içerikler paylaşmalıdır.

 

 Popüler Sosyal Medyaların Kullanıcılarının Aktif Olduğu Saatler:

 

 Facebook:

 

 Facebook hesabı için en uygun paylaşım günü çarşamba günleridir. En kötü paylaşım günleri ise cuma ve cumartesi günleridir. Facebook’da öğlen 13:00 en çok paylaşım alan saattir ancak 15:00 de Facebook’da yapılan paylaşımlar daha çok tıklama almıştır.

 

 Twitter:

 

 Twitter’da paylaşım için en uygun gün pazartesi, salı, çarşamba ve perşembedir. Paylaşım için aktiflik açısından uygun olmayan günler ise cuma ve cumartesidir. Gün içinde 13:00-15:00 saatleri arasında paylaşım yapmakta en uygun zaman dilimidir.

 

 Instagram:

 

 Instagram, en çok kullanıcı sayısı olan sosyal medya ağı özelliğini korumaktadır. Instagram’da en çok beğeni alan gün pazartesi olarak belirlenmiştir. Gün içi paylaşım için en uygun saat aralığı ise 15:00-16:00 arasıdır.

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir