Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Sosyal Medyanın Faydalarından Yararlanabilirsiniz

Sosyal Medyanın Faydalarından Yararlanabilirsiniz

admin admin -

Dünyada olan bitenler hakkında daha hızlı bir şekilde bilgi sahibi olabiliyorsunuz. Sadece belirli haber kaynaklarından değil insanların paylaşımlarından da bir şeyler öğrenebiliyorsunuz. Bu da dünyanın dört bir yanından insanların bir araya gelmesine ve olan olayları tepkiyle karşılamasına yardımcı oluyor. Bunun yanında sosyal medya uygulamaları içerisinde, İnstagram ve TikTok hesaplarınızda sizler de bir anı defteri oluşturabiliyorsunuz. Yaptığınız paylaşımlar sayesinde yıllar sonra nerede olduğunuzu, nelerin değiştiğini de görme şansınız oluyor.

Sosyal medya içerisinde sunulan tüm bu olanaklar aslında sizin için büyük faydalar barındırıyor. Baktığınız zaman kendiniz için yaptığınız işleri de tanıtabilir halde bulabiliyorsunuz. Eğer küçük bir işletmeye sahipseniz, İnstagram üzerinde işletmenizi büyütebiliyorsunuz. Hatta belirli bir yeteneğe sahipseniz dünyanın bu yeteneğinizden haberdar olmasını da sağlamanız çok daha mümkün oluyor. Böylece aşmanız gereken yollar çok daha kolay oluyor. 

İnstagram Uzakları Yakına Taşıyor

İnstagram uygulaması sayesinde görmek ve gezmek istediğiniz yerler hakkında da fikir sahibi olabiliyorsunuz. Genel olarak yapılan reklamlar ve tanıtımların her biri güzel ve ilgi çekici olarak hazırlanıyor. Bu sayede var olan gerçeklikleri görmek de bir hayli zor oluyor. İnstagram üzerindeki yapılan paylaşımlar ve yorumlar da aslında bulunan ortamı daha doğru bir şekilde anlamanıza yardımcı oluyor. Yani aslında yaşamak istediğiniz deneyimleri önceden yaşayan insanlardan fikir alma şansına da sahipsiniz. 

Sosyal medya uygulamaları içerisinde en çok dikkat çeken seçeneklerden biri olan İnstagram, sizlere tam olarak beklediğiniz konforu sunuyor. Yapılan paylaşımlar, canlı yayınlar sayesinde katılamadığınız konserleri izleyebiliyor, bulunduğunuz ortama rağmen bambaşka bir yerdeymiş gibi hissedebiliyorsunuz. Artık bu şekilde uzakları yakın etmek de çok daha kolay oluyor. 

TikTok Uygulamasıyla Toplumsal Farkındalıklar Konusunda Bilinçlenebilirsiniz 

İnstagram ve TikTok çoğu açıdan tavsiye edilebilir özelliklere sahip. Özellikle TikTok bünyesinde çekilen videolar zaman zaman akımlara dönüşebiliyorlar. Dünya üzerinde olan ve tepki görmesi gereken konular hakkında insanlar birbirlerini bilinçlendirebilecek video çekimleri yapıp paylaşıyorlar. Bu sayede sesinizi duyurmak çok daha kolay oluyor. İnsanlar birbirleri arasında çok sağlam bir bağ oluşturma şansı yakalıyorlar. Böylece toplumların birbirlerine destek olması da mümkün hale geliyor.

Yapılan zulümleri, beğenilen yenilikleri, yeni adımları, gelişimleri takip edebilmenize yardımcı olan İnstagram ve TikTok toplumsal farkındalıklar konusunda da güçlü bir etki alanı. Hakkında her ne kadar olumsuz eleştiriler de bulunsa da kullanımı yararlı şekilde sürdürüldüğünde büyük avantajlar da ortaya çıkarılabiliyor. 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir