Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. SpaceX İlk İnternet Uydusunu 2019 Yılında Uzaya Fırlatacak

SpaceX İlk İnternet Uydusunu 2019 Yılında Uzaya Fırlatacak

admin admin -

SpaceX firmasının uzaya göndereceği internet uydu şebekesi 2024 yılında hizmet vermeye başlayacak. Şirketin Uydu ve Devlet İlişkilerinden sorumlu başkan yardımcısı Patricia Cooper, prototipini oluşturdukları uyduyu 2017 yılı bitmeden hazır hale getirip 2018 yılının ilk aylarında uzaya fırlatmayı düşündüklerini belirtti. Eğer prototipler ile ilgili test aşamaları olumlu geçerse şirkete ait gerçek uydular 2019 yılında uzaya fırlatılmış olacak.

2024 yılında internet uydu şebekesinin tam kapasitede çalışması beklenirken bu tarihe kadar şirket uzaya kademeli olarak uydu göndermeye devam edecek.

SpaceX’e ait uydular uzaya Falcon 9 uyduları ile gönderilecek. Bu şekilde maliyetten de kazanmak isteyen şirket aynı zamanda takvimde gecikme yaşanmasının önüne geçilmeye çalışılacak.

Firmanın dünya yörüngesine tam olarak 4425 adet uydu göndermesi planlanmış. Uzaya gönderilecek uydu sayısı SpaceX’in bu alanda ne kadar iddialı olduğunu destekler nitelikte. Bugün için dünya yörüngesinde 1459 uydu bulunduğu düşünülürse SpaceX bu sayının en az dörde katlanmasını sağlamayı amaçlıyor.

SpaceX firmasının internet uyduları ile birlikte dünya internete çok daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilecek.

Uzaydan internet bağlantısı konusunda çalışma yürüten tek şirket SpaceX değil. Facebook ve Google gibi internet devleri de drone, uydu ve balonlar ile internet bağlantı hizmeti sunabilmek için çalışmalarını devam ettiriyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir