Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Spotify’dan Ücretsiz Kullanıcıları Üzecek Karar!

Spotify’dan Ücretsiz Kullanıcıları Üzecek Karar!

admin admin -

Online müzik servisleri son zamanlarda pek çok kullanıcı tarafından kullanılıyor. Online müzik servisleri arasında en çok kullanıcıya sahip olan Spotify bünyesinde bulunan ücretsiz kullanıcıları üzecek yeni bir karara imza atabilir. 

Financial Times bir haberinde Spotify’ın kısa bir süre içerisinde ücretsiz kullanıcılar için kısa bir süre önemli bir değişikliğe gidecek. Spotify bu değişiklikle birlikte ücretsiz kullanıcılarına yeni albümleri ve Spotify’a özel içerikleri bir süre sonra yani gecikmeli olarak verecek. Spotify bu sayede bünyesinde bulunan premium kullanıcısını arttırmayı ve müzik şirketleri arasında dolaşan geliri arttırmayı düşündüğü aktarılıyor. 

Geçmişte İçerik Sağlayıcılarıyla Sorunlar Yaşanmıştı!

Müzik platformu Spotify bilindiği gibi geçmişte de müzik şirketleriyle böyle sorunlar yaşamıştı. Spotify‘ın içerik sağlayıcılarıyla bir anlaşma yapıp yapmadığı bilinmiyor. Spotify’in anlaşmada olduğu içerik sağlayıcıları arasında; Universal, Sony ve Warner gibi önemli şirketler bulunuyor. Hali hazırda Spotifty’da bulunan arşivin önemli bir kısmını elinde bulunduran bu şirketler Spofity’a gelirlerini attırması için baskı yapıyordu. 

50 Milyon Premium Kullanıcı!

Spotift kısa bir süre önce 50 milyon ücretli abone sayısının olduğunu açıklamıştı. Spotfiy’ın elindeki arşivini kaybetmemesi ve gelirlerini arttırması adına böyle bir karar almış olabilir. Sonuç olarak ücretsiz kullanıcılarını üzecek olan Spotify’ın bu kararı ne zaman yürürlüğe sokacağı ise bilinmiyor.

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir