Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Steam İncelemelerde Ücretsiz Kullanıcı Yeniliği Geldi

Steam İncelemelerde Ücretsiz Kullanıcı Yeniliği Geldi

admin admin -

Steam üzerinde yapılan incelemeler ve değerlendirmeleri ne kadar kullanıcı takip edip sonuca göre oyun alıyor bilinmez ama incelemelerde bazı değişiklikler yapılıyor. Bu yeniliklerden birisi de dışardan kod alarak oyunları oynayanların yorumlarına artık yer verilmeyeceği konusu. Valve, artık ücretsiz kullanıcıların incelemelerini artık değerlendirmeye almayacak.

Bu konu oyunlarla ilgili yeterli bilgi almak isteyen yeni kullanıcıların canını sıkacak gibi görünüyor. Öyle ki ücretsiz oyuna erişim hakkı kazanan birçok profesyonel oyuncunun inceleme ve değerlendirmelerine artık erişilemeyecek. Bu bir bakımdan ücretsiz olarak alınabilen oyunların incelemelerinin yetersiz kalacağı sonucunu doğurabilir. Yalnız duruma sadece olumsuz yönden de bakmamak gerekir. Oyunlarını ücretsiz olarak dağıtan bazı firmaların fake hesaplarla oyunlarına beğeni yorum ve incelemelerinin de önüne bu şekilde geçilmiş olacak.

Peki Valve oyunun ücretsiz alınıp alınmayacağını nasıl kontrol edecek?

Bu durum biraz karışıklığa yol açsa da oyun kodunun Steam’e girilerek sahip olunan oyun sistem tarafından ücretsiz sayılacak ve sizin yaptığınız değerlendirme ortalamaya katılmayacak. Oyunları artık kutularıyla satın alan kullanıcılar kendilerine kutu içeriğinde verilen kodu sisteme girerek oyunları sistem üzerinden de oynayabiliyorlardı. Artık ücretli almış olsalarda Valve sistemi üzerinde ücretsiz gibi görünecek ve bu da ilgili oyunlara olumsuz yansıyacak diyebiliriz. Bunu da sistemin bir eksikliği olarak değerlendirebiliriz.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir