Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Stuttgart Dizel Otomobilleri Yasakladı

Stuttgart Dizel Otomobilleri Yasakladı

admin admin -

Alman mahkemesi, emisyon kontrol yazılımını değiştirerek yasal sınırları önlemeye çalışan otomobil üreticilerinden Daimler ve Volkswagen’e darbe indirerek, dizel araçların Stuttgart kentinden yasaklama ihtarına destek verdi.

Volkswagen, emisyon testlerini iki yıl önce hile yapmayı kabul ettiğinden, dizel otomobillerin, solunum hastalığına neden olmakla suçlanan azot oksit emisyonları için incelemenin odağı olmuştu.

Çevreci grup DUH, Stuttgart’taki dizel otomobiller üzerinde tam bir yasak isteyerek mahkemeye gitmiş ve ağır kirliliğe maruz kaldıklarını, şehirde bulunan dizel otomobillerin hava kirliliğine sebebiyet verdiğini iddia etmiş ve başvurusunu yapmıştı.

Bunun üzerine, Stuttgart‘ın toplu taşımacılığın iyileştirilmesini ve emisyonların düşürülmesi için dizel araçların yenilenmesini içeren önlemli tercihleri benimseyen Baden-Württemberg eyaletinde bulunan mahkeme başvuruyu incelemeye almıştı.

İncelemeler sonrasında ise Alman mahkemesi, başvuruyu karara bağlayarak, Stuttgart’taki dizel otomobillerin yasaklanmasına kararına vardı.

Dizel otomobillerin yasaklanmasını karara bağlayan mahkemenin bu kararı neticesinde analistler, Stuttgart’ın mazot yasağını yerine getirmesi durumunda, diğer büyük şehirlerinde hızla ilerleyeceğini tahmin ettiklerini söylediler.

Stuttgart İdari Mahkemesi Hakimi Wolfgang Kern kararında, “İnsan sağlığının korunması, mülkiyet ve yasağın etkilediği araç sahiplerinin genel özgürlüğünden daha önemli” dedi.

Kern, “Stuttgart kirlilik önleme planında, emisyon limitlerini mümkün olduğunca en kısa sürede karşılamalı” diye sözlerine ekledi.

Öte yandan bir diğer gelişme ise Paris, Madrid, Mexico City ve Atina belediye başkanları, 2025 yılına kadar dizel araçların şehir merkezlerinden men edilmesi konusunda planlama yaptıklarını açıkladılar.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir