Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Tekfen Holding kurucu ortaklarından ve TÜSİAD’ın Kurucu Başkanı Feyyaz Berker, Robert Kolej’de düzenlenen törenle uğurlandı

Tekfen Holding kurucu ortaklarından ve TÜSİAD’ın Kurucu Başkanı Feyyaz Berker, Robert Kolej’de düzenlenen törenle uğurlandı

admin admin -

Sinan Uzan açılış konuşmasında, “Feyyaz Berker, dedem hiçbir zaman tekrarlanmayacak, benzeri bulunmayacak dolu dolu güzel bir hayat yaşadı. İyi bir eğitim ve Atatürk idealleriyle nelerin başarılabileceğinin benim için en güzel ve nadir örneklerinden biridir kendisi. Bu hayat yolcuğunda Robert Kolej’in yeri çok önemliydi. Dolayısıyla onu burada anmak ben ve ailem için çok özel. Bundan sonra bizi burada buluşturan dedemin, Feyyaz Berker’in ışığını ve alevini yansıtmak bizim görevimizdir.” şeklinde konuştu.

 

Tekfen Grup Şirketler Başkanı Osman Birgili ise, hayatta kendisine örnek aldığı çok önemli bir büyüğünü kaybetmenin üzüntüsü içinde olduğunu belirterek “Feyyaz Berker, Tekfen’e ruhunu ve değerlerini kazandıran üç ana kaynaktan biriydi. Etrafına bolluk ve bereket katmaya odaklanmış kişiliği, her daim insanın içini ısıtan güler yüzü, gençliğe ve sonraki nesillere olan maddi ve manevi adanmışlığı, bizlere armağan ettiği Atatürk fotoğrafları ve en önemlisi Tekfen’e bıraktığı değerlerle bizlere pozitif enerjisini yansıtmaya devam edecek.” şeklinde konuştu.

 

TÜSİAD Genel Sekreteri ve Yönetim Kurulu Üyesi Bahadır Kaleağası ise “TÜSİAD’ın kurucu başkanı Feyyaz bey ile 1995’te TÜSİAD’da görev almaya başladığım sürecin en başından beri yakın ilişkilerde bulundum. Beni sık sık arar Avrupa Birliği ile ilgili gelişmeleri sorardı. Zaman zaman bürosunda ziyaret ettiğimde yeni bulduğu anıları, belgeleri paylaşırdı. Atatürk’ün okuduğu kitapların üzerine kendi el yazısı ile aldığı notlarla ilgili gözlemleri bana anlatırken heyecanı unutamıyorum. Nitekim daha sonra da rahmetli Talat Halman’a hazırlattığı bir Atatürk kitabını Avrupa’da dağıtmış ve konuyu baştan sona takip etmiştik.” dedi.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir