Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. TELEFONUNUZU BİLGİSAYAR GİBİ KULLANIN

TELEFONUNUZU BİLGİSAYAR GİBİ KULLANIN

admin admin -

Akıllı telefonlar neredeyse bir bilgisayar kadar güçlü. Android, Windows 10 Mobile veya Ubuntu Touch kullanan telefonunuzun gücünden faydalanarak, onu bir PC’ye neden dönüştürmüyorsunuz?

Bütün ihtiyacınız olan sadece klavye ve kablosuz HDMI alıcısı.

Ubuntu Touch ile Linux PC’sini Cebinizde Taşıyın!

Ubuntu Touch cihazları, Convergence sistemi sayesinde farklı ekran boyutları için farklı kullanıcı arayüzleri çeşitliliği artıyor. Telefonunuzu kablosuz HDMI üzerinden TV’ye bağladığınızda tüm Ubuntu Unity masaüstünü kullanabiliyorsunuz. İşletim sistemi içerisinde çeşitli araçlar ve LibreOffice yüklü olarak geliyor.

PC Şeklinde Kullanabildiğiniz Windows 10 Telefonları

Microsoft’un Continuum işlevi, Windows 10 Mobile cihazlarınızda büyük ekrana bağlamanızda büyük kolaylık sağlıyor. Telefonunuzu Miracast üzerinde bağladıktan sonra PC gibi kullanabiliyorsunuz. Microsoft Office Mobil gibi uygulamarı kullanabiliyorsunuz. Telefonunuzun ekranını Touch Pad gibi ya da klavye olarak kullanabiliyorsunuz.

Windows 10 Mobile cihazlarını Windows 10’lu PC’lere bağlayıp kullanabilirsiniz.

Continuum’u şu telefonlar destekliyor: HP Elite 3, Lumia 950, Lumia 950 XL.

Android ve Masaüstü

Android en çok kullanılan işletim sistemi olma ünvanını Windows’un elinden almıştı. Bu yüzden Google ve Android Open Source Project bir çözüm üretmemiş olsalarda diğer şirketlerde bunun çözümünü daha açıklamadılar.

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir