Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Tesla 137 milyon dolar ödeyecek

Tesla 137 milyon dolar ödeyecek

admin admin -

San Francisco federal mahkemesinde görülen dava, Owen Diaz’ın dört yıllık mücadelesinden sonra sona erdi. Diaz’ın avukatlarına göre, dava ancak Diaz’ın Tesla’nın çalışanları anlaşmazlıkları kamuya açık bir yargılama olmadan çözmeye zorlamak için kullandığı zorunlu tahkim anlaşmalarından birini imzalamadığı için ilerleyebildi.

Diaz, 2015 ve 2016 yıllarında Tesla’nın Fremont, Kaliforniya’daki fabrikasında yaklaşık bir yıl asansör operatörü olarak çalıştığını söyledi. Orada, bir amir ve diğer meslektaşlarının kendisine karşı defalarca ırkçı hakaretler kullandığını belirten Diaz, tekrarlanan şikayetlere rağmen, şirketin pek bir şey yapmadığını belirtti.

YARATILAN DÜŞMANCA ÇALIŞMA ORTAMINA GÖZ YUMUYOR

Diaz, mahkemeye verdiği demeçte; meslektaşlarının kendisini ve diğer siyahi çalışanları aşağılamak için sıfatlar kullandığı düşmanca bir çalışma ortamıyla karşı karşıya kaldığını anlattı. Diaz, ifadelerinde; “Afrika’ya geri dön” gibi ifadelerin tuvaletlere yazılıp, ırkçı çizimler yapıldığını da belirtti.

Diaz’ın avukatlarına göre; dava Diaz’ın Tesla’nın zorunlu sözleşmelerinden birini imzalamaması sayesinde ilerleyebildi. Tesla, çalışanlarıyla yaşadığı anlaşmazlıkları halka açık bir yargılamada çözmek yerine kapalı kapılar ardında çözmeye zorluyor ve zorunlu tahkimi kullanıyor. Hatta Tesla’nın bir tahkim anlaşmasının sonucu olarak, ırkçı ve düşmanca davranışlarla karşılaşan başka bir çalışanına; Melvin Berry’ye 1 milyon dolar ödemesi gerekiyor.

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir