Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Tesla’ya Yeni Rakip Geliyor

Tesla’ya Yeni Rakip Geliyor

admin admin -

Geçtiğimiz haftanın başlarında yeni konsept arabaları olan “Lightyear One” ı açıklaytan girişimci firma üretecek oldukları arabaya bi hayli güveniyor. Firmaya göre üretecekleri araba tek tam şarjda yaklaşık 800 km yol menziline sahip olacak. Bunun üzerine firma yetkililer “Bu sadece bir başlangıç” diyerek ürünlerini geliştireceklerini dile getirmiş oldular. İddaya göre Lightyear One çok güneşli ortamlarda, aracın sürekli şarj halinde olmasından dolayı aracın yol menzilinin sürekli yenileneceğini ve aylar boyunca seyahat edilebileceğini açıkladı. Hawaii gibi yüksek güneş yoğunluğu olan ortamlardaki kullanıcıları sevindiren bu haber bir çok elektronik şirketinin dikkatini çekti.

Sürekli şarj teknolojisi ile birlikte elektrikli araç almaktan çekinenlerin endişelerini bi nebze olsun azaltacağı düşüncesindeyiz. Çünkü şuana dek üretilen elektrikli araçların büyük çoğunluğu şehir elektriği ya da büyük hızlı şarj istasyonlarına ihtiyaç duyuyor bu yüzden kullanıcılar uzun seyehatlerde araçlarını kullanamayacakları durumlarla karşılaşabilecekleri düşüncesinde.

Lightyear One güneş enerjisi ile doldurulabildiği gibi şehir elektriği ile de şarj edilebiliyor. Firmaya göre şehir elektriği ile 1 saatlik şarj sonucu araba yaklaşık 40 km mesafe kat edebilecek.

Aracın en büyük artılarından biri de güneş enerjisi ya da şehir elektriği ile depolanan enerji dış ortamda da elektrikli cihazlarda hatta ve hatta başka bir elektrili aracın şarj edilmesinde kullanılabilecek. Bu Tesla gibi bir elektrikli araç üreticisi için yeni bir şey değil ama yeni bir girişimci olan Lightyear ekibi için gayet başarılı bir çalışma diyebiliriz.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir