Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Toyota Engellilere Yardım Edecek Robotunu Test Etti

Toyota Engellilere Yardım Edecek Robotunu Test Etti

admin admin -

1937 Japonya kuruluşlu olan Toyota bugüne dek yüzlerce araba markasıyla sektör içinde adını duyurmayı başaran firmalardan biri oldu. Bugünlerde ise yeni sektör arayışlarıyla beraber robotik alanına da giren Toyota uzun zamandır üzerinde uğraştığı yeni robotunu gerçek bir ev ortamında denedi. Başarılı sonuçlar gösteren robot tanıtım için kameralar karşısına geçti.

Adına HSR verdikleri yaşam destek robotu fikrine ilk olarak Afganistan’da ciddi şekilde yaralanan ve belden aşağısı felç kalan Rumulo Camargo ile başlandı. Denemeler sonucu robot sayesinde Camargo’nun üzerindeki yük biraz daha olsun hafifledi. Robot HSR Camargo’ya kapı açmasında yardım etti, acıktığında atıştırmalık ve içecek getirdi.

Üreticisi Toyota olan HSR robotu kullanmakta çok kolay. Akıllı telefonunuz ya da tabletiniz üzerinden aktif internet bağlantısı ile HSR’a komut verebilir, yardım isteyebilirsiniz. Üstelik yazı olarak komut verilebildiği gibi sesli komutlara da yanıt verebiliyor.

Ana olarak 3 modu bulunan HSR size tutmanızda, istediğinizi getirmenizde yardımcı olmasının yanında isterseniz manual yani elle kontrol ile de HSR’ı yönetebilmeniz mümkün.

HSR ile birlikte birçok başka robot üreticisi de ayaklandı ve çalışmalarına hız verdi. Daha önce birçok yaşam destek robotu piyasaya sürülmüş olsa da meydana gelen kazalardan dolayı satışı durdurulmuştu.

İnsan gücünün yerini roboların almaya başladığı dünyamızda gelecekte ev işlerini tek başına yapabilen, araba kullanabilen veya damak zevkinize göre yemek yapabilen robotların çıkması kaçınılmaz gibi görünüyor. 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir