Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Trendyol Mağaza Açma

Trendyol Mağaza Açma

admin admin -

Türkiye’de e-ticaretin büyümesinde çok büyük etkisi bulunan oyunculardan birisi, şüphesiz Trendyol’dur. Çok farklı bir misyonla kurulan Trendyol, Alibaba’nın yatırım yapması ile birlikte online pazar yerine evrildi. Şimdilerde ise rakipleri karşısında üstünlük kurmak adına market ve yemek kategorilerinde de hizmet veriyor. Tüm bu süreçler, sahip olduğu kullanıcı kitlesini hızlı bir şekilde artırdı ve Türkiye’nin bir numaraları online pazar yeri platformu haline getirdi.

 

Trendyol’un birincil amacı, satıcıları ve alıcıları en sağlıklı şekilde bir araya getirmek ve sorunsuz bir şekilde ticaretin gerçekleşmesini sağlamaktır. Sahip olduğu 30 milyondan fazla kullanıcı ile mağaza sahiplerini buluşturan Trendyol, firmaların yaptıkları satış üzerinden komisyon geliri elde etmektedir. Aynı zamanda bünyesinde oluşturduğu çeşitli reklam paketleri ile de gelir sağlamaktadır.

 

Trendyol mağaza açmak tamamen ücretsizdir. Şahıs veya sermaye şirketi olma zorunluluğu vardır. Bireysel bir şekilde mağaza açmanız mümkün değildir. Bunun en büyük nedeni, yapılan satışların faturalı bir şekilde gönderilmesi ve vergilendirme sürecinin oluşması zorunludur.

 

Eticex.com’un sahip olduğu entegrasyon paketleri ile çok hızlı ve sorunsuz bir şekilde pazar yeri entegrasyonunu tamamlayabilirsiniz. Bu sayede zaman kaybı olmaksızın, işletmeler satış yapmaya başlayabilir ve binlerce ürününü pazar yerleri üzerinden listeleyebilir. Eticex’in referansları arasında bulunan yüzlerce memnun müşteri arasında siz de katılabilirsiniz.

 

Trendyol’da Mağaza Açmanın Avantajları

 

Trendyol üzerinde mağaza açan firmalar çok sayıda fayda elde ederler. Bunların başında satışların artması, daha fazla potansiyel müşteriye ulaşmak ve Trendyol’un marka imajını kullanarak güven sunmak yer alır.

 

Trendyol online mağazanın sağlamış olduğu faydaları 5 temel başlık altında toplamak mümkündür.

 

 

           

 

           

 

           

 

           

 

           

 

 

  1. Cross Marketing: Dijital dünyada işbirliği yapmadan başarılı olmak gerçekten çok zor. En büyük nedenlerinden biri de yüksek rekabettir. Arama motorları üzerinde yaşanan yüksek rekabetten dolayı potansiyel müşteriye ulaşmak ücretli reklam çalışması yapılmadığı takdirde hiç kolay değil. Organik bir şekilde müşterilere ulaşmanın zorluğu, özellikle küçük ve orta ölçekli firmaların karşılaştığı temel sorunlardan biridir. Trendyol gibi online pazar yerleri sayesinde, hiçbir ücret ödemeden milyonlara ulaşma imkanı elde edilir.
  2. Marka Bilinirliği Oluşturma: İşletmeler marka farkındalığı çalışmalarına çok yüksek bütçeler ayırıyor. Trendyol gibi pazar yerleri sayesinde çok sayıda müşteriye ulaşarak ekstra bir ücret ödemeden marka bilinirliğini arttırma şansı elde edebilirsiniz. Özellikle yeni kurulan küçük ölçekli işletmelerin bu tarz pazarlama faaliyetlerine bütçe ayırması mümkün değil. Pazar yerleri, bu açıdan küçük ve orta ölçekli işletmeler için büyük bir fırsat oluşturuyor.
  3. Tek Sayfada Tüm Ürünleri Tanıtma: Trendyol üzerinde işletmelerin satmış olduğu ürünler arama sonuçları sonrasında çıkar. Bununla birlikte kullanıcı işletme mağazasına girerek, işletmenin sahip olduğu tüm ürünleri görebilir. Bu sayede, firma ürünlerinin hepsini tanıtma şansı elde eder.
  4. Trendyol Reklam Paketleri: Ürünlerine güvenen ve satışlarını artırmak için destek ihtiyacı duyan firmalar, trendyol reklam paketi satın alarak dönüşüm oranlarını artırabilir. Özellikle ürünlerini yeni satışa koyan firmaların belirli bir satış hacmine ulaşması için bu şekilde bir desteğe ihtiyacı olabilir.
  5. Rakip Ürünlerini Takip Etme: Online pazar yerleri sayesinde rakip firmaların ürünlerini, gelişimlerini ve yeniliklerini direkt olarak takip etme avantajı elde edersiniz.

 

Yukarıda yer alan tüm fırsatlardan yararlanmak için Eticex ile iletişime geçmeniz yeterli olacaktır. Eticex’e info[@]eticex.com e-mail adresi üzerinden ya da 0850 346 66 00 nolu telefon numarası üzerinden ulaşabilirsiniz.

 

Trendyol Mağaza Komisyon Oranları

 

Trenyol’da mağaza açtığınızda, yaptınız satışlar üzerinden Trendyol’a komisyon ödemesi yapmanız gerekmektedir. Komisyon oranları kategoriden kategoriye farklılık göstermektedir. Genel olarak komisyon oranlarının %5 ile %25 aralığında farklılık gösterdiği gözlemlenmektedir.

 

En çok ziyaret edilen kategorilerde komisyon oranları şu şekildedir;

 

 

           

 

           

 

           

 

           

 

           

 

           

 

           

 

           

 

 

  • Aksesuar kategorisinde komisyon oranları: %5 ile %25 arasında değişmektedir.
  • Çocuk kategorisinde komisyon oranları: %8 ile %18 arasında değişmektedir.
  • Spor kategorisinde komisyon oranları: %8 ile %20 arasında değişmektedir.
  • Elektronik kategorisinde komisyon oranları: %5 ile %25 arasında değişmektedir.
  • Giyim kategorisinde komisyon oranları: %15 ile %20 arasında değişmektedir.
  • Kozmetik kategorisinde komisyon oranları: %15 ile %20 arasında değişmektedir.
  • Süpermarket kategorisinde komisyon oranları: %12 ile %15 arasında değişmektedir.
  • Ev ve Yaşam kategorisinde komisyon oranları: %5 ile %25 arasında değişmektedir.

 

Sizler de Trendyol mağazanızı açmak ve sahip olduğunuz ürünleri sorunsuz bir şekilde Trendyol’a yüklemek için Eticex e-ticaret paketlerini satın alabilir ve İşbir Holding gibi dev referanslarımız arasına katılabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir