Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. TSMC üzgün

TSMC üzgün

admin admin -

Bir süredir hayatımızda olan küresel çip krizi, birçok sektörü olumsuz etkiledi. Bu süreçte gerekli bileşenler sağlanamadığı için üretim yavaşlarken, gelen yoğun talebe karşılık verilemediği için de fiyatlar adeta tavan yaptı. Bu alanda faaliyet gösteren şirketlerin krizi minimum hasarla atlatabilmek için iş birliğine gittiğini de belirtmekte fayda var.

Samsung Electronics, geçtiğimiz saatlerde yaptığı açıklamada şirketin başkan yardımcısı Lee Jae-yong’un Intel CEO’su Patrick Gelsinger ile Seul’da bir araya geldiğini duyurdu. İki şirketin yaptığı görüşmenin odak noktası doğal olarak yarı iletken sektörü oldu.

Analistler, Intel’in bu hamlesini yarı iletken endüstrisinde daha istikrarlı tedarik zincirleri kurmaya çalıştığı şeklinde yorumladı. Aynı zamanda görüşmenin devam eden çip krizini minimum hasarla atlatabilmek için önemli bir yere sahip olduğu belirtildi. Öte yandan iki üreticinin de TSMC’nin hakim olduğu dökümhane işindeki payını yapılacak iş birliğiyle artırmak istediğine vurgu yapıldı.

Çip krizi nedeniyle yarı iletken sektörü büyük yara aldı. Bu alanda boy gösteren üreticilerin açıklamalarına göre sorunun bir süre daha bizlerle olacağını söyleyebiliriz.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir