Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Türkiye İçerisindeki Oyun Pazarı 700 Milyon Dolar Tutarına Ulaştı

Türkiye İçerisindeki Oyun Pazarı 700 Milyon Dolar Tutarına Ulaştı

admin admin -

Orta Doğu ile birlikte Kuzey Afrika ve de Azerbaycan’a oyun hizmetleri ihraç etmekte olan Türkiye’nin bu pazar hacmi 700 milyon dolar tutarına kadar ulaştı.

Nfinity Games şirketi, geçmiş olduğumuz günlerde hizmete açtığı Oyun portallarından TAM Game ve de bütün dünyada 45 milyon tane oyuncusu bulunan Echo Of Soul isimli oyununu, bütün Ortadoğu ile Kuzey Afrika ülkeleri için Arapça  bir şekilde servis edip gözünü bu bölgenin pazarına da dikmiş oldu.

Nfinity Games şirketinin Pazarlama Sorumlusu görevinde bulunan Deniz Fırat açıklamasında ise; ”Uzun bir süre devam eden AR-GE çalışmalarından sonra geçtiğimiz günler içerisinde hizmete açmış olduğumuz TAM Game isimli oyun portalının toplamdaki kayıtlı kullanıcılarının sayısı 3,5 milyon taneyi aştı. Bu sayı içerisinde, Azerbaycan ve de MENA(Middle East ile birlikte North Africa ve Orta doğu ile Kuzey Afrika) bölgelerinin önemleri oldukça büyük. 2017 senesi içerisinde toplamdaki pazar büyüklüğünün 500 milyon dolar tutarını aşması beklenmekte olan Azerbaycan ve de  MENA bölgesi içinden kayıtlı kullanıcı oranımız ise %13 seviyesinde, Arapça dilinde servis etmiş olduğumuz oyun EOS içinde bu rakam %30 oranına kadar çıkıyor. Servis etmiş olduğumuz online oyunlar ise bir ihracat parametresi şeklinde ülke ekonomisine de bir katkı sağlamaktadır” ifadelerine de açık bir şekilde yer verdi..

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir