Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Twitter Platformu Polislerden Daha Hızlı

Twitter Platformu Polislerden Daha Hızlı

admin admin -

Twitter ile ilgili  yapılmış olan bir araştırma sonrasında çok ilginç verilere de ulaşılmış oldu. Ulaşılmış olan somut bazı veriler, sosyal medya devi olan Twitter’ın polislerden çok daha hızlı  bir durumda olduğunu gösteriyor..

Twitter mevcut popülerliğini korumayı sürdürüyor. Günlük yaşamımızın vazgeçilmezleri arasında yerini almış olan Twitter ile birlikte insanlar dünya üzerindeki yaşananları fazlası ile hızlı bir biçimde takip edebiliyorlar.

Cardiff Üniversitesi’nin tarafından yapılmış olan özel araştırmaya göre Twitter şirketinin, şiddet veyahut benzerindeki olayların keşfedilmesi ile ilgili polislerden  çok daha iyi bir durumda olduğu da ortaya çıkmış oldu.

Yapılmış olan araştırmalar sonrasında analizciler, 2011 senesinde Londra’da yaşanmış olan toplumsal ayaklanmalar ile alakalı olarak 1.6 milyon tane Tweet’i detaylı bir şekilde analiz etti.

Bu analizlerin sonrasında somut verilere ulaşmış olan Cardiff Üniversitesi2nin yetkileri, Londra Enfield Enstitüsü içerisinde yer alan bilgisayar sistemlerinin, bu olayların polislere bildirilmeden tam 1 saat 23 dakika öncesinde Twitter’dan öğrenmiş olduklarını belirtti.

Araştırmanın ortaklarından  bir tanesi olan Doktor Pete Burnap da bu konu ile alakalı önemli açıklamalar yaptı. Pete Burnap’ın gerçekleştirmiş olduğu olduğu açıklama ise tam olarak şu şekilde:

”Bu araştırma içerisinde, sosyal medyanın günlük  yaşanan olayların gözlemlenebilmesinde, toplumsal düzensizlik ve de karasal suç faaliyetleri dahil, gözlem yapabilecek bir yer durumuna geldiğini açıkça görmekteyiz”

Elbette ki, bu polislerin sosyal medya sebebi ile geçersiz kaldıkları anlamına da gelmemekte. Asıl olarak Burnap, bu son gelinen Teknolojinin ”Daha  da yerleşik polisliğin yöntemlerini” destekleyebilmek için kullanılabileceğini ve de sosyal medyanın kolluk kuvvetleri için ne kadar yardımcı olabildiğini de tamamen kanıtlanmış bulundu.

Polislerin yetkilileri sosyal medyanın imkanlarından yararlanarak yaşanmış olan toplumsal olayları en hızlı bir biçimde öğrendiklerinden dolayı Facebook ve de Twitter’a fazlası ile güvendiklerini de gerçekleştirilen açıklama içerisinde özellikle vurguladı.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir