Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Twitter’ı yasaklayan ülkeler

Twitter’ı yasaklayan ülkeler

admin admin -

Sosyal medya kullanımı yaygınlaşmaya devam ediyor. Bu platformlarda insanlar günlük yaşantılarından tutun yiyip içtiklerine kadar pek çok paylaşıyor. Ancak her ülke bu durumu hoş karşılamıyor. Bazı ülkeler, güvenlik ya da prensip gibi nedenleri öne sürerek sosyal medya kullanımını yasaklıyor

Dünyanın fabrikası olan üretim ülkesi Çin, Twitter’ı ülkelerinde engelleyenler arasında bulunuyor. Aynı zamanda ülkede Twitter’ın yanında Facebook ve YouTube da engelli durumda. Halk bunlar yerine devlet kontrolünde olan Weibo, Renren ve Youku gibi yerel platformları kullanıyor. Hatta bu platformlarda da ünlülerin ve zenginlerin gösteriş yapması yasak. Bu durum halkın popüler kültürden bihaber şekilde yaşamasını sağlıyor.

Hindistan, Pakistan ve Bangladeş gibi az gelişmiş ya da gelişmekte olan ülkeler kategorisinde yer alan Asya ülkelerinde de durum aynı şekilde. Genellikle siyasi nedenlerden ya da popüler kültürden uzak tutmak için yapılan Twitter yasağı mevcut durumda.

Afrika ülkelerinde ise durum biraz karışık. Twitter, daha önce Nijerya‘da yasaklıydı. Ancak Nijerya hükümeti, sosyal medya özgürlüklerinin kısıtlandığı nedeniyle bu yasağı kaldırdı. Nijerya dışında on yedi tane Afrika ülkesinde Twitter yasaklı konumda. Fakat Nijerya’nın yasağı kaldırması diğer ülkeler için de yeşil ışık yaktı.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir