Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Uber Şirketinin Dramı Bir Türlü Bitmemekte

Uber Şirketinin Dramı Bir Türlü Bitmemekte

admin admin -

Uber’ şirketinin kurucusu olan Travis Kalanick’in Amerika Birleşik Devletleri’nin Başkanı görevindeki Trump’a destek vermesi sonrasında başlamış drama Uber şirketinin peşini bırakmamakta. İlk önce kullanıcıları uygulamayı telefonları üzerinden sildi. Sonrasında ise kadın çalışanlar devamlı olarak tacize uğramakta olduklarını iddia edip isyan ettiler. Sonrasında firmanın CEO’su taciz edenleri gözünü kapamak ile suçlanıp işinden atıldı. Bu esnada firmanın hissedarları  ise yeni CEO’yu kendisine yakın adlardan seçmek amacı ile kavga etmeye ve de birbirlerine davalar açmaya başlamış oldular. 

Şimdi de firmaya 2016 senesinde 2 milyon dolar tutarında bir yatırım gerçekleştiren emeklilik fonlarından olan Irving Firemen’s Relief & Retirement şirketi, Uber şirketinin eski CEO’su görevindeki Kalanick’i, firmayı kuralsızca yöneterek ”alengirli” bir takım işlere sokmuş olduğu ve bu sebeple firma hisselerinin değer kaybetmesine sebep olduğu amacı ile dava etti.

Daha öncesinde de firmaya milyar dolarlar yatırmış durumdaki büyük hissedarlardan bir tanesi kötü yönetimi sebebiyle Kalanick’i dava etmiş idi.

Yeni dava içerisinde emeklilik fonunun mevcut avukatları, firmanın eski CEO’su görevindeki  Kalanick’in ”kendisini yasaların daha üstünde tanrısal bir güç gibi görmekte olan egoya sahip bulunduğunu” iddia etmekteler ve bunun ise firmayı zarara sürüklemekte olduğunu dile getirmekteler.

Davacının avukatları öte yandan Kalanick’in Uber şirketine ait durumdaki  finansal rakamları kasti bir şekilde yanış göstermiş olduğunu ve de  yatırımcıları yanlış bir şekilde yönlendirip zarar ettirmiş olduğunu da öne sürmekteler. 

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir