Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Ürdün’ün Fas İle Kuveyt İçerisindeki Elektronik Cihaz Yasaklarının Kalktığı Açıklandı

Ürdün’ün Fas İle Kuveyt İçerisindeki Elektronik Cihaz Yasaklarının Kalktığı Açıklandı

admin admin -

Ürdün’e ait olan Royal Jordanian ve de Kuveyt’in devlet kontrolünde bulunan Kuveyt Hava Yolları, Amerika Birleşik Devletleri’ne giden uçaklar içerisinde dizüstü bilgisayar ve de elektronik cihaz yasaklarının kaldırıldığını açıkladı.

Ürdün’e ait Royal Jordanian ve Kuveyt’in devlet kontrolündeki Kuveyt Hava Yolları, Amerika Birleşik Devletleri tarafından uygulanan kabin içerisindeki laptop ve belirli boyutun üzerindeki elektronik cihaz bulundurma yasağı yaptırımının ABD’li yetkililerce kaldırıldığını açıkladı.

Ürdün Kraliyet Havayolları’ndan yapılan yazılı açıklamada, başkent  Amman’daki Kraliçe Aliye Uluslararası Havalimanı’ndan ABD’nin New York, Chicago  ve Detroit’e yapılacak tüm uçuşlarda dizüstü bilgisayar ve diğer elektronik  cihazlara getirilen yasağın kaldırıldığı belirtildi.

Açıklamada, havalimanında ABD İç Güvenlik Bakanlığı tarafından söz  konusu cihazlar için belirlenen ek güvenlik önlemlerinin uygulanacağına dikkat  çekilerek, söz konusu kararın bugünden itibaren yürürlüğe girdiğine işaret  edildi.

Yasaktan etkilenen bir diğer ülke olan Fas’a ait Royal Air Maroc yöneticileri de, uygulanan yasağın Suudi arabistan ile birlikte 19 Temmuz’da kalkacağını belirtti.

 

ABD, mart ayında aralarında Türkiye’nin de bulunduğu birçok ülkeden  ABD’ye yapılan uçuşlarda, yolcuların elektronik cihazlarını yanlarına almalarını  yasaklamıştı.

Türk Hava Yolları (THY) ile Birleşik Arap Emirlikleri hükümetine bağlı  Etihad Hava Yolları, ABD’ye giden uçaklarında elektronik cihazlara getirilen  yasağın kaldırıldığını açıklamıştı.

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir