Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. USB-C portlu iPhone’lar

USB-C portlu iPhone’lar

admin admin -

Teknoloji şirketleri, uzun bir süredir ürettikleri cihazların şarj bağlantılarını kendine özel olarak tasarlıyor. Birçok şirket bu tasarımı, hem ürünlerini satabilmek hem de kendi ekosistemini yaratabilmek adına uyguluyor. Hal böyle olunca herhangi bir elektronik cihazın bataryasını doldurabilmek için farklı bir şarj cihazın kullanımı sorun oluyor. Ancak Avrupa Birliği(AB), bu konuda bir düzenleme getirmek istiyor.

Avrupa Birliği, bu yaptırım kararını almasındaki en önemli etkenlerin başında teknolojik atıklar geliyor. Günümüzde teknolojik aletler oldukça sık değişime uğruyor. Hal böyle olunca kullanılamayan şarj cihazları ve kulaklıklar bir bakıma çöp niteliği taşıyor. Bunun önüne geçebilmek adına AB, mevzuat düzenlemesiyle ilgili kararını en yakında teknolojik şirketlerle paylaşacak.

Şarj bağlantı noktalarında farklılık, aslında birçok kullanıcının da zaman zaman rahatsız olduğu konulardan birisi oldu. Özellikle iPhone’un akıllı telefon satışlarında kutu içerisinde şarj aleti ve kulaklık vermeyeceğini açıklaması, kullanıcıların tepkisini çekmişti. Öyle ki bu durum, şarj cihazlarının çöp haline gelmesinde en önemli etken oldu.

Tüm bunlar göz önüne alındığında, Avrupa Birliği ortak şarj bağlantısı için USB-C modelini seçti. Ancak kendine has şarj cihazları denildiğinde akla ilk gelen Apple, bu konuda oldukça rahatsız olacak gibi görünüyor. Öyle ki şirket, dünya çapındaki tüm pazarlar için tasarımını değiştirmek zorunda kalacak. Diğer yandan mevzuatın çıkması halinde Apple’ın hali hazırda piyasada bulunan tüm şarj aletleri de bir süre sonra çöp olacak.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir