Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Uygun Fiyata Elektrikli Bir Araba Ürettiler

Uygun Fiyata Elektrikli Bir Araba Ürettiler

admin admin -

Münih Teknik Üniversitesi içerisinde yer alan bir ekip, kötü durumdaki arazi şartlarına uyum sağlayabilmekte olan ve uygun fiyata sahip elektrikli otomobili geliştirdi. Aracın çok daha pahalı durumda bulunan eşdeğerlerine bakıldığında performansı da hiç kötü değil.

Elektrikli olan araçlar aslında son dönemin gündemine oturmuş olsa da genel olarak pahalı ve de asfalt gibi düzgün bazı yol şartlarına ihtiyacı bulunan araçlar. Bu sebeple net bir biçimde düşük gelirli olan ülkelerin bozuk yol şartları içerisinde kullanabileceği farklı bir elektrikli araç seçeneği bulunmamaktaydı. Fakat Münih Teknik Üniversitesi içerisinden bir ekip, hem uygun fiyata sahip, hem bozuk olan yol şartlarına uygun bir durumda hem ise modüler bir elektrikli aracın test çalışmalarına Gana içerisinde başlayacak.

Dörtçeker ve de yüksek boyuta sahip lastiklerinin sayesinde bozuk olan arazi şartlarına fazlası ile kolay bir şekilde uyum sağlayabilmekte olan aracın ismi ise ”aCar” şeklinde tanımlanmakta. 80 kilometre kadar bir gidiş mesafesine sahip durumdaki araç, daha pahalı fiyatlara satılan rakiplerine göre  çok kısıtlı sayılsa bile yüksek torkuyla çalışmasına karşın, dengeli bulunan motoru sayesinde çok güvenilir bir sürüş sağlamakta. Öte yandan arka kısmının modüler olmasının sayesinde araç isteğe bakarak hem insan taşıma modu ile hem ise yük taşıma modu ile kullanılabilmekte.

Arabanın Gana içerisindeki testleri bitirilmiş ve yakın bir zamanda Afrika dahil olmak üzre pek çok ülkede satışa çıkartılması bekleniyor. 10.000 Euro‘nun daha altında bir fiyata satılacağı açıklanan araç ise istenilmekte olan başarıyı sağlar ise, arazi şartları içerisinde kullanılabilecek çok iyi bir elektrikli araba olabilme seçeneği şeklinde öne çıkacak gibi görünmekte.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir