Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Uzayda Yürümek İçin Similatör Yaptılar

Uzayda Yürümek İçin Similatör Yaptılar

admin admin -

 

ARGOS aslında, 12.5 x 7.3 x 7.6 metre boyutlarına sahip olan bir tepe köprü vincidir. Bu özel vinç yük kaldırmanın yerine uzay yürüyüşü eğitimi amacıyla insanları kaldırmak ile görevli. Türlü gerinme ve de  kuvvet sensörleri yer alan bu iskelet, eğitime katılmış olan kişiyi takip etmekte ve uzayda yürümenin zorluklarını yaşatmış oluyor.

Sistem, 3 eksende hareket sağlamış olan bilgisayar kontrolü bulunan elektrik motorlarına sahip durumda. Dikey bir şekilde, bir kabloya 1 yük hücresi takılmakta ve motor hareket etmeye başladıkça sabit bir kuvveti korumak amacıyla yükleri yükselterek alçaltmasını ister. Sistem ise  yaklaşık 135 kilogram ağırlığındaki yükü saniyede 3 metre bir hareket ettirebilmekte. Mühendisler öte yandan, astronotların yörüngesinde dolaşıp 90 dakikalık bir  gündüz / gece döngülerini de simüle etmek amacıyla hem ışık hem ise karanlıkta testler gerçekleştirdi.

NASA ise, ARGOS’un gelecek dönemceki Mars ile birlikte Ay, asteroid ”veyahut herhangi bir tane göksel hedefe” yönelik olarak test ve de  eğitim yapabilmesini hedeflenmekte. NASA’nın ise Boeing ve de  SpaceX gibi özel firmaların çok büyük planları göz önünde bulundurulduğu zaman, önümüzdeki 10 sene boyunca simülatör çok fazla kullanılacak gibi görünmekte. Bu sebep ile uzay yürüyüş simülatörü Mars gezegenine 200 günlük  bir yerleşim esnasında astronotlar içinde çok büyük bir yardımcı olabilecek.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir