Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Uzun Dönem Araç Kiralama vs. Satın Alma: Hangisi Daha Avantajlı?

Uzun Dönem Araç Kiralama vs. Satın Alma: Hangisi Daha Avantajlı?

admin admin -

 

Uzun dönem araç kiralama ile satın alma arasında bir avantaj kıyaslaması yapabilmek için, her iki yöntemin avantajlarının da bilinmesi gerekir.

Ticari ya da binek araçlar, iş dünyasının olmazsa olmazlarından. Operasyonel ve idari işlerin yürütülmesinde aktif olarak kullanılan araçların kiralanmasının mı yoksa satın alınmasının mı daha mantıklı olduğu ise üzerinde sürekli tartışılan konulardan biri. Uzun dönem araç kiralama ile satın alma arasında bir avantaj kıyaslaması yapabilmek için, her iki yöntemin avantajlarının da bilinmesi gerekir.

Araç Satın Alma Avantajları

İşletmeler için araç satın almanın bir dizi avantajından söz edilebilir. Ancak avantaj gibi görünen durumlar, zamanla dezavantaja dönüşebilir ve işletmenin hantallaşmasına neden olabilir. Araç satın almanın sağladığı yararlar aşağıdaki gibi sıralanabilir:

  • Satın alınan araçlar işletmeler için aynı zamanda uzun vadeli bir yatırım olarak değerlendirilir. Özellikle ikinci el araç piyasasının sürekli arttığı ekonomik ortamlarda, araç satın alarak hem ticari faaliyetler yürütülebilir hem de ikincil bir yatırım yaratılabilir.
  • Araç satın alma, kısıtlayıcı herhangi bir yükümlülük ile karşılaşmadan hareket edebilmeyi mümkün kılar. Kiralık araçlarda bulunan kilometre sınırı, sürücü sınırı gibi etkenler, işletmenin faaliyetlerini zorlaştırabilir. Satın alınan araçlar, özgürce kullanılır.
  • Araç satın almak, istenildiği gibi özelleştirme yapabilmeye de olanak tanır. Böylelikle daha konforlu ve donanımlı araçlara sahip olunabilir.

Uzun Dönem Araç Kiralama Avantajları

Uzun dönem araç kiralama uygulaması, günümüzde şirketler arasında oldukça yaygın. Bu hizmetin, istediği an kendi filosunu satın alabilecek büyüklükteki mega şirketler tarafından bile tercih edilmesinin temelinde, sağlamış olduğu avantajlar var. Uzun vadeli araç kiralamanın başlıca avantajları aşağıdaki başlıklarda incelenebilir.

  1. Maliyet Analizi: Maliyet, şirketler için bir hizmetin alınıp alınmamasını belirleyen en temel kriterdir. Maliyet analizi yapıldığı zaman, uzun dönem araç kiralama fiyatları ile satın alma arasındaki farklılık açık bir şekilde görülür. Nakit parayı araca yatırmak yerine yeni yatırımlarda kullanmak, çoğu şirketin başvurduğu bir yol. Üstelik elde edilecek vergi avantajları, bakım ve sigorta gibi giderlerden muaf olunması da maliyet noktasında ortaya çıkan ekstra kazanımlardan.
  2. Esneklik ve İhtiyaç Değişimine Uyum: İşletmelerin gereksinimleri zaman içerisinde değişiklik gösterebilir. Önceleri hafif ticari bir araç dağıtım için yeterli gelirken, daha sonra işlerin gelişmesiyle birlikte büyük araçlara ihtiyaç duyulabilir. Kiralanan araçlar kolayca değiştirilebilir. İşletmelere maksimum esneklik sunan bu durum, satın alınan araçlarda bulunmaz.
  3. İşletme Boyutuna Göre Tercihler: Satın alınan araçlar, küçük ve orta ölçekli işletmelerde işletme boyutunun üzerinde olabilir. Bu da gereksinimleri karşılamaktan çok, maliyetlerin artmasına neden olur. Uzun vadeli araç kiralama sayesinde, işletme büyüklüğüne ve iş hacmine uygun seçimler yapılabilir.

Uzun Dönem Araç Kiralama Konusunda Güvenilir ve Deneyimli Bir Partner

Yapılan kıyaslamadan da görüleceği gibi, uzun dönem araç kiralama hizmetinden yararlanmak, yeni bir araç satın almaya göre çok daha avantajlı. Ancak bu avantajlardan yararlanabilmek için güvenilir ve deneyimli bir kiralama şirketi ile çalışmak da son derece önemli. Kiralama şirketi seçim aşamasında yapılacak hatalar, alınan hizmette sorunlarla karşılaşılmasına neden olabilir.

2013 yılında Bor Holding bünyesinde kurulan Borlease, bu doğrultuda gönül rahatlığı ile tercih edilebilecek firmalardan biri. Yenilik, kolaylık ve uyum mottosuyla yola çıkan ve büyük bir sosyal sorumluluk bilincine sahip olan Borlease ile kusursuz bir uzun vadeli kiralama desteği alınabilir. Her ihtiyaca uygun, kaliteli araçlardan oluşan filosu, güler yüzlü ve deneyimli personeli ile Borlease, uzun dönem kiralama gereksinimi olan şirketlerin bir adım uzağında. Siz de işiniz için Borlease’i tercih ederek farkı deneyimleyebilirsiniz.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir