Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Vertu İçerisinde Üretimin Durduğu Açıklandı

Vertu İçerisinde Üretimin Durduğu Açıklandı

admin admin -

Son dönemler içerisinde yaşadığı finansal problemler ile sürekli olarak İngiliz basının gündeminde bulunan lüks telefon üreticilerinden Vertu, ülke içinde yer alan üretim faaliyetlerine son verme konusunda bir karar aldı.

İngiliz lüks telefon üreticisi Vertu, toplamda 128 milyon sterlin olan borcundan yalnızca 1.9 milyon sterlin ödeyebildi. 

İngiliz The Telegraph gazetesinde yer alan habere göre, Vertu finansal durumu nedeniyle İngiltere’deki üretim faaliyetlerine son verme kararı aldı. 

Vertu, Mart ayında ülkemizde hakkında tutuklama kararı olan ve bu nedenle Paris’te yaşayan işadamı Hakan Uzan tarafından satın alınmıştı. 

Aynı habere göre, üretimine son veren şirketin isim hakkı ve lisans haklarını elinde bulundurmaya devam edeceği bilgisinin de altı çizildi. 

Sahip olduğu teknolojiden ziyade ürettiği lüks modellerle adını duyuran Vertu, modellerinde devekuşu derisi, altın ve bazı değerli taşlar gibi pahalı malzemelere yer veriyordu. 

1998’de Finlandiya merkezli telefon devi Nokia’nın bir parçası olarak kurulan Vertu, 2015 yılında Çinli bir şirkete satılmış ve son olarak Mart 2016 yılında Hakan Uzan tarafından satın alınmıştı.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir