Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Virgin Galactic Uzay Gemisi 3 Yıl Sonra Testlerine Başlayacak!

Virgin Galactic Uzay Gemisi 3 Yıl Sonra Testlerine Başlayacak!

admin admin -

Virgin Galactic

Virgin CEO’su Richard Branson, Bloomberg’e yaptığı açıklamada, ilk kez güçlendirilmiş test uçuşlarını 3 yıla yakın bir sürede başlatacaklarını açıkladı.

Virgin Galactic, 2014 trafik kazasından sonra uzay çalışmalarını güçlendirmek için çalışmalarına büyük desteklerle devam ediyor. Richard Branson’a göre güçlendirilmiş uzay gemileri 3 yıla yakın bir sürede test uçuşlarını gerçekleştirebileceğini söylüyor. Şirket, her 3 haftada bir atmosferde uçacaklarını ve Kasım veya Aralık ayına kadar uzayı aşabileceklerini belirtiyor. 

Şirket mevcut vizyonuna ulaşması halinde uzay seyahatlerine bir an önce başlamayı hedefliyor. Richard Branson’da 2018 yılının sonuna kadar ticari seyahatler yapmak istediklerini her fırsatta dile getiriyor. Şimdiden ilk ücretli uçuşlar için yerler ayırtılmaya başlandığını da ekliyor. Fazlasıyla talep olduğundan, uçuşlar için aylarca sıra bekleme durumu bile yaşanabilir. 

Hatırlarsanız Virgin Grubu sahibi Richard Branson, ilk ticari uzay gemisi limanının açılışını dahi yapmıştı. Branson’ın bu uçuk projesi 237 milyon dolara tamamlanmıştı.

Virgin Galactic Uzay Limanı

Virgin Grubu sahibi Richard Branson, ilk ticari uzay gemisi limanının açılışını yaptı. Branson’ın bu uçuk projesi 237 milyon dolara tamamlandı.

Uzay üssü New Mexico çölünde açıldı.

 Bu uzay deneyimini yaşamak isteyenler ise uzay yolculuğu biletlerine 200 bin dolar ödeyecekler. Seyahat 2.5 saat sürecek ve sadece 5 dakikası yer çekimsiz ortamda gerçekleşecek.

Ayrıca Richard Branson, uzay limanının açılış töreninde binanın tepesinden halatlarla beraber şampanya patlatarak aşığa indi. Bu durum onun ne kadar da maceracı olduğunu gösterdi.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir