Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Volkswagen mutlu

Volkswagen mutlu

admin admin -

Volkswagen, dünyanın en büyük otomobil üreticileri arasında yer alıyor. Şirketin hem elektrikli hem de içten yanmalı motorlara sahip otomobilleri bulunuyor. Sunduğu kalite sayesinde çok sevilen marka, dünya genelinde iyi satış rakamlarına ulaşabiliyor.

Volkswagen AG Finans Direktörü Arno Antlitz, yeni bir açıklama gerçekleştirdi. Antlitz, Bloomberg aracılığıyla yapılan röportajda şirketin elektrikli otomobil satışlarıyla ilgili önemli bilgilere yer verdi. Yapılan açıklamaya göre şirketin bazı elektrikli otomobillerinin satışlarında yaşanan artış sebebiyle araçlar 2023 yılının başına kadar tükendi.

Buna ek olarak Arno Antlitz açıklamasında tükenmeyen modellerin ise çok uzun teslimat sürelerine sahip olduklarına belirtti. Bu durum, birçok kullanıcının fosil yakıtlı araçlar yerine elektrikli otomobilleri tercih ettiğini bize gösteriyor. Ayrıca şirket, elektrikli otomobil satışlarında yaşanan artış nedeniyle büyük oranda kâr ettiklerini de açıkladı.

Yayınlanan verilere göre Porsche, Audi, Seat, Skoda gibi markaları bünyesinde barındıran Volkswagen AG grubu, 2021 yılı içerisinde tam 762.400 adet elektrikli otomobil satışı gerçekleştirdi. Bu rakam, 2020 yılına kıyasla yüzde 81 oranında daha fazla. Ayrıca bu satışların 452.900‘ünü ise tamamen elektrikli otomobiller oluşturdu.

Tükenmeyen modellerdeki bekleme sürelerinin artmasındaki en büyük sebep ise Rusya – Ukrayna savaşı. Bu savaştan dolayı tedarik zincirlerinde birçok aksama meydana geliyor ve dünya genelindeki ham madde fiyatları her geçen gün artırıyor. Bu artışlar sebebiyle otomobil üreticileri tam anlamıyla üretimlerini gerçekleştiremiyorlar.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir