Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. WannaCry Fidye Yazılımının Ardında Kuzey Kore Olabilir!

WannaCry Fidye Yazılımının Ardında Kuzey Kore Olabilir!

admin admin -

Dünya’nın önde gelen güvenlik yazılımları arasında yer alan Kaspersky Lab araştırmacıları çok önemli bir detayı ortaya çıkarttı. Ortaya çıkan yeni detaya göre WannaCry’ınbir varyasyonu ile Kuzey Kore hükümetine direkt olarak bağlı olan Lazarus Group adında bir hack grubunun Şubat 2015’te kullandığı bir kod grubu ile benzerliğini ortaya çıkarttı.

Aralarında olan bu bağlantıyı bir Google araştırmacısı olan Neal Mehta tarafından da doğrulandı. Ortaya çıkan bu durumun bir benzerlikte çok uzakta olduğunu dile getiren Kaspersky, bu iki kötücül yazılım benzer olduklarını diler getirdi.

wannacry

Bir başka önemli güvenli yazılımı olan Norton’un geliştiricisi olan Symantec’de konuyla ilgili olarak benzer bağlantıları bulduğunu ancak bu kodun anlamının çözülmesinde güçlük çekildiği daha güçlü bağlantıların bulunması için araştırmaların devam ettiğini ifade etti.

Son olarak bu kodun kasıtlı olarak konulup saldırının arkasında Lazarus Group’un olduğunun düşünülmesi ihtimali de olabilir. Konuyla ilgili olarak ilerleyen günlerde daha kesin sonuçlara ulaşılacağı düşünülüyor. 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir