Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. WannaCry Kurbanlarına Yeni Çözüm Geldi!

WannaCry Kurbanlarına Yeni Çözüm Geldi!

admin admin -

Nereden ve neden çıktığı bilinmeyen ancak çok kısa bir süre içinde bilgisayarları etkisi altına alan bu zararlı yazılım kullanıcıların bütün verilerini kilitliyor ve bilgisayarlarını yeniden kullanmaları için belli bir tutar istiyordu. Ancak bu tarz programlar için üretilen bu yeni yöntemle fidye yazılımlarının sonu gelmiş olabilir.

Son zamanlarda sayıları giderek artan fidye yazılımlarının en tehlikeli olanı olan WannaCry uygulaması karşısında kullanıcıların yapabilecekleri şeyler oldukça kısıtlı. Verilerini kurtarmak için ya dolandırıcılara ödeme yapmak ya da verilerini kaybetme seçeneklerinden birisini seçmek zorunda kalan kullanıcılar için geliştirilen yeni yazılım bir umut olabilir.

wannacry

Güvenlik araştırmacıları tarafından yeni geliştirilen WannaKiwi uygulaması şimdilik sadece özel bir kullanıcı grubu için umut oluyor. Windows XP’den Windows 7 işletim sistemini kullanan kullanıcıların yararlanabileceği bu özel programı sadece zararlı yazılım bulaştıktan sonra bilgisayarlarını henüz başlatmamış kullanıcılar kullanabiliyor.

Bu programı kullanabilecek şanslı kullanıcıların bilgisayarlarına WannaCry virüsü bulaşmasının ardından eğer ki bilgisayarlarını yeniden başlattılarsa bilgisayarlarında olan verileri kurtarma gibi bir şansları bulunmuyor. Kullanıcıların bu programı kullanmaları için bilgisayarlarını uyku moduna almış ya da hazırda bekletmiş olmaları gerekiyor. Bakalım ilerleyen günlerde bu tür zararlı programları karşısında etkili çözümler üretilecek mi ? 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir