Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. WhatsApp Dosya Gönderme Sınırları Kalktı

WhatsApp Dosya Gönderme Sınırları Kalktı

admin admin -

Sürekli olarak yeni güncellemeler ile kullanıcılarına farklı özellikler sunmayı başaran WhatsApp, son güncellemesi ile uzun zamandır uygulamayı kullananların beklediği özelliği aktif hale getirdi. Eski versiyonlarda, sadece pdf,docx ve xlsx uzantılı dosyaları paylaşmaya olanak sağlayan uygulama, yayınladığı son güncelleme ile tüm dosya tiplerinin gönderilmesine izin verir hale geldi. Henüz beta olarak yayınlanan güncellemenin kararlı sürümünün ne zaman yayınlanacağı merak konusu.

Yeni güncellemeyi alan kullanıcılar bundan böyle, müzik, video, apk gibi dosyaları birbirlerine gönderebilecekler. Android işletim sistemlerinde 100 MB dosya boyutu ile sınırlı olan dosya paylaşma özelliği, iOS işletim sistemlerine sahip cihazlarda ise 120 MB’lık dosyaların gönderilmesine olanak sağlıyor.

Son güncellemenin getirdiği başka bir özellik ise görünüm ile alakalı. Çoklu resim gönderildiğinde, tek tek farklı dosya gönderimi yapan uygulama bundan böyle gönderilen çoklu resimleri gruplandırarak gösterecek. Gönderilen resimlerin sadece birkaçını gösterecek, ancak daha fazla resmin karşı taraftan alındığına dair bir ibare ile kullanıcıları uyaracak. Kullanıcılar ise diğer resimleri görüntüleyebilmek için bu ibareye tıklayarak diğer resimleri de görüntüleyebilecek.

Başka bir özellik ise arama ekranına geldi. Daha önceleri gelen aramaları yanıtlamak için ekranda bulunan butonu sağa doğru kaydırmak gerekiyorken, şimdi ise ekranı kolayca yukarı doğru kaydırarak gelen arama cevaplanabilecek.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir