Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. WhatsApp kullanan kullanıcıların dikkat etmesi gerek! Kullanabilmek için bunu yapmak gerek!

WhatsApp kullanan kullanıcıların dikkat etmesi gerek! Kullanabilmek için bunu yapmak gerek!

admin admin -

 

Hesapların korunması için WhatsApp yeni geliştirilen bir güvenlik özelliğini test etmek için çalışmalara başladı. WhatsApp, farklı hesaplarda doğrulama alternatifleri sunmak için çalışmalar yapmaktadır.

E-posta aracılığı ile hesapların güvence altına alınması için yeni bir özellik üzerinde çalışmaya başlamış bulunmaktadır. Geliştirilen bu özellik sadece belirli kişiler tarafından kullanılabilecek şekilde hazırlanmıştır. Tam geliştirildiği zaman bütün kullanıcılara sunulacak.

E-posta olmadan doğrulama sağlanamayacak

WhatsApp hesap güvenliğini koruyabilmek için ve size ait olup olmadığını doğrulamak için e-posta adresinize ihtiyaç duyacak. Fakat yeni bir özellik olduğu için kesin net bir bilgi yoktur. WhatsApp hesap doğrulama kodlarını isteyip istemeyeceği, WhatsApp’a e-posta araciligi ile giriş yapma özelliği ya da farklı bir güvenlik özelliği var mı yok mu belli değil.

Yeni geliştirilen özellik iki faktörlü doğrulama ayarlarken e-posta adresinizi isteyen özellikten çok farklı olduğunu bilmelisiniz. WhatsApp tarafından gelen yeni güvenlik özelliği sayesinde, doğrulama kodu aldığınız zaman sunucu veya ağ sorunları sebebiyle alınmazsa eğer, WhatsApp’ı yeni aldığınız bir cihaza yüklerken sorun yaşamaz hemen yükleme yapabilirsiniz.

Mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp Beta artık e_mail doğrulama seçeneğine sahip oldu. Fakat bu özellik hala geliştirilmesi aşamasında bundan dolayı da yakın zamanda bütün insanlar tarafından kullanıma sunulması gerçekleştirilecek. Bu özellik sayesinde hem WhatsApp güvenliğiniz de daha çok sağlanacak.

 

 

 

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir