Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. WhatsApp Verilerimizi Nasıl Kullanıyor ??

WhatsApp Verilerimizi Nasıl Kullanıyor ??

admin admin -

 

 Dünyada en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, son zamanlarda veri kullanım sözleşmesi ve bilgilerimizin nerede işlendiği konusunda ortaya çıkan bilgilerle bir sarsıntı yaşadı. WhatsApp Facebook bünyesinde faaliyet gösteriyor. WhatsApp’ın dünya genelinde 2 milyarı aşkın aktif kullanıcısı olduğunu biliyoruz. WhatsApp uzun zaman önce Facebook tarafından satın alındı. Bu birleşme işleminden sonra pek çok yeni özellik kazandı. Her sosyal medya sağlayıcısı kullanıcılardan aldıkları izinleriyle veri topluyor. Bu toplanan verilerin kullanım amacı, daha iyi hizmet vermek olarak planlanıyor.

 

WhatsApp tarafından toplanan veriler Facebook bünyesindeki diğer ürünlerle paylaşılıyor. WhatsApp kullanılan bilgileri açıklarken, “Diğer Facebook Şirketleri ile paylaştığımız bilgiler arasında hesap kayıt bilgileriniz (örneğin, telefon numaranız), işlem verileri, hizmetle ilgili bilgiler, Hizmetlerimizi kullanırken (işletmeler dahil) diğer kişilerle etkileşim kurma şekliyle ilgili bilgiler, mobil cihaz bilgileriniz ve IP adresiniz bulunmaktadır.” Diyor.

WhatsApp’ın Facebook’un bir parçası olduğu için şirketler arasında bilgi alışverişi normal bulunuyor. Kullanıcılara daha iyi hizmet sunmak sebebiyle toplanan verilerin kullanıldığı açıklanmış olsa da Facebook bünyesinde özelleştirilmiş reklamlar gösterilmesi, reklamların toplanan verilerin etkisi oldukça büyük görünüyor. Ve birçok insan gizlilik nedeni ile buna karşı çıkıyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir