Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Windows 10 Mağazası İçerisinde Gizli Bir Özellik

Windows 10 Mağazası İçerisinde Gizli Bir Özellik

admin admin -

Büyük bir kısmımızın da bilmekte olduğu üzere yakın bir zaman içerisinde Microsoft şirketi, Windows 10 isimli uygulama mağazasının ismini Microsoft Store şeklinde değiştirdi. Gerçekleştirilen bu değişim ile ilgili herhangi bir açıklama bulunmamasına karşın bugün, bağımsız bir  tane kod analistinin tarafından bu değişikliğin niçin yapılmış olduğu da ortaya çıkartılmış oldu.

Bugün bağımsız durumdaki bir tane kod analisti tarafından Microsoft Store isimli uygulaması içerisinde bilgisayar ve  de aksesuarlarını içermekte bulunan gizli bir tane ”Shop Surface” kısmının yer aldığı da ortaya çıkartılmış oldu.

 

Keşfedilmiş olan bu özel bu bölüm şu anda hiç bir şekilde aktif değil. Güncelleme ile birlikte kaynak koda dahil edildiğinden dolayı birkaç düzenlemenin hemen sonrasında çok kolay bir şekilde ulaşılabilmekte. Microsoft şirketinin ekibine ise ”Shop Surface” ile ilgili yöneltilmiş olan sorularda halen yanıtlanmış değil.

Fakat uzmanların belirtmiş olduğun üzere Microsoft şirketi, Apple şirketinin ekosistemine karşı tek bir tane mağaza üstünden hem uygulama hem ise donanım satışı yapabilme konusunda bir plan yapmış gibi gözüküyor. Bu şekilde ise kullanıcıların ürünlere  çok daha basit bir şekilde erişebilmesinin yanı sıra buradan çok daha hızlı bir şekilde satın alabilmesi de sağlanabiliyor olacak.. Bakalım Microsoft şirketi bu hedefini tutturabilecek mi?

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir