Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Windows Phone Tarih Mi Oluyor?

Windows Phone Tarih Mi Oluyor?

admin admin -

Microsoft’un Android ve iOS işletim sistemlerine rakip olarak piayasaya sürdüğü Windows Phone, 8.1 sürümünün desteğini dün itibarı ile resmen bitirdi.

Hali hazırda 1 yıldır ise güncelleme almayan 8.1 yüklü milyonlarca cihaz, artık resmen güncelleme alamayacak. Windows Phone işletim sistemi ile çalışan telefonların büyük bir çoğunluğunun ise 7, 8 ve 8.1 sürümlerini kullandığını da hatırlatmakta fayda var. %80 dolaylarında bir cihazdan bu gün itibarı ile Microsoft ilgilenmiyor.

8 sürümünün bir güncellemesi olarak gönderilen ve bünyesinde Cortana dijital asistanı bulunan 8.1 versiyonu artık resmen destek alamayacak. iOS ve Android’e rakip olarak mobil sektöre Windows Phone ile giriş yapan ancak bir türlü başarıyı sağlayamayan Microsoft’un yeni bir hamle yapıp yapmayacağı da merak konusu.

Windows Phone 10 Kullanıcılarının ise eski sürümlerden geri çekilen desteği alabildiklerini söylemek de pek mümkün değil. Resmi olarak 10 sürümüne desteği çekilmemiş olsa da, Microsoft’un 10 sürümüne çok sık ya da hatrı sayılır bir değişim ile güncelleme göndermiyor.

Windows Phone 10 sürümünün pek yakında büyük bir güncelleme alacağı konusunda dilden dile yayılan dedikodunun ise henüz resmi kaynaklar ile duyurulmaması, bu dedikoduların gerçeği yansıtmadığını göstermekte. Resmi verilere göre ise Microsoft, 2018 yılına kadar Windows Phone 10’a desteğini devam ettirecek. 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir