Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Yakında İşlemcilerin Devrinin Kapanabileceği Açıklandı

Yakında İşlemcilerin Devrinin Kapanabileceği Açıklandı

admin admin -

Nvidia şirketinin CEO‘su  görevinde bulunan Jensen Huang‘a bakılırsa yakın  bir gelecekte kişisel bilgisayarlarımızda bile CPU’nun yerine GPU kullanmaya başlamış olacağız. Pekala Jensen Huang‘ın bu şekilde düşünmesinin arkasında hangi sebepler var?

 

Ekran kartları içerisinde yer alan GPU‘ların, işlemcilerimizin yerine geçecek olması ile beraber performans ile ilgili çok ciddi bir yükseliş yakalayabilmiş olacağız. .”Her 18 ay içerisinde, bir  tane tümleşik devre üstüne yerleştirilebilecek bileşenlerin sayısı 2 katına çıkar iken, üretim konusundaki maliyetleri ise tamamen aynı kalır ve hatta düşme konusunda bir eğilimde göstermiş olur” şeklindeki prensibini savunmakta olan Moore yasası 2010 senesinden bu zamana geçerliliğinin konusunda  pek çok tartışmalar yaratmaktadır.

Lakin Jensen Huang‘a bakılır ise Moore yasası çoktan tarihe karışmış oldu. Artık işlemcilerinde çıkmış olan bu yasanın bahsetmiş bulunduğu matematiksel oranları hiç bir şekilde yakalayamamakta olduğunu açıkça belirten Huang, Nvidia şirketinin GPU‘larını sunucularının ana işlemcisi şeklinde kullanmak amacı ile dünya devleri ile de çeşitli bir takım anlaşmalar yapmış olduklarını resmi bir şekilde açıkladı.

Alibaba ile birlikte Baidu, JD.com, Tencent  ve de iFLYTEK gibi firmaların Nvidia şirketine ait olan GPU‘larını tercih etmiş olduğunu açık bir şekilde belirten Jensen Huang, bu firmaların da kendisi ile aynı görüşte bulunduklarını çok net bir şekilde ifade etti.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir