Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Yapay Zeka: Malatya, Depremleriyle Ünlü Fresno’ya Benziyor!

Yapay Zeka: Malatya, Depremleriyle Ünlü Fresno’ya Benziyor!

admin admin -

Yapay Zeka: Malatya, Depremleriyle Ünlü Fresno’ya Benziyor!

Yapay zeka tarafından Türkiye’nin illeri ile dünya şehirleri arasındaki benzerliklerin belirlendiği soru üzerine, ortaya çıkan sonuç herkesi şaşırttı. Malatya’nın, depremleriyle ünlü Fresno kentine benzendiği ortaya çıktı.

Malatya Haber sitesi yenimalatya.com.tr ’nin haberine göre; Yapay zeka, Türkiye’nin illerini dünya şehirleriyle eşleştirerek oluşturduğu harita ile dikkat çekti. Fresno’nun, ABD’nin Kaliforniya eyaletine bağlı ve sıklıkla depremlerin yaşandığı bir şehir olduğu göz önüne alındığında, Malatya ile benzerlik kurulması ilginç bir sonuç olarak değerlendirildi.

Haritada diğer iller de benzer şekilde sıralandı. Elazığ’ın Gürcistan’ın Ahıska şehrine, Adıyaman’ın Etiyopya’nın Lalibela kasabasına, Kahramanmaraş’ın ise Filistin’in Gazze şehrine benzendiği belirlendi.

Fresno, ABD’nin 35. en büyük şehri olup, Los Angeles’ın 322 kilometre kuzeyinde, San Joaquin Vadisi’nde yer almaktadır. Şehir, sık sık depremlerin yaşandığı bir bölge olarak bilinir ve yerel halk, bu doğal olaylarla barışık bir şekilde yaşamaktadır.

Yapay zeka tarafından ortaya konan bu benzerlikler, teknolojinin geldiği noktayı ve yapay zekanın çeşitli alanlarda nasıl kullanılabileceğini bir kez daha göstermiş oldu.

 

 

 

 

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir