Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Yatırımcılar mutlu

Yatırımcılar mutlu

admin admin -

Otomotiv devi Tesla, blockchain şirketi Blockstream ve Jack Dorsey’in ödeme firması Block, Bitcoin madenciliği için ortaklık kurduğunu açıkladı. Tesla’nın güneş enerjisi ve depolamasını kullanarak inşa edilen Bitcoin çiftliği, güneş ve pil enerjisiyle kripto dünyasında çığır açacak.

Block ve kripto firması Blockstream’den gelen son ortaklık, Tesla Solar tarafından geliştirilen güneş enerjisiyle çalışan bir Bitcoin madencilik tesisi inşa edilmesini hedefliyor. Üç şirkettin 12 milyon dolarlık BTC adımı, kripto pazarını da hareketlendirdi.

Bitcoin 2022 konferasında konuşan Blockstream CEO’su Adam Back, 12 milyon dolarlık bir Bitcoin madencilik tesisi için Tesla ve Block ile çalışacaklarını söyledi. Yenilebilir çiftliğe, Tesla’nın 3,8 megavatlık güneş panelleri ve 12 megavatlık enerji depolama ürünü Megapack güç sağlayacak.

İlk olarak geçen yıl duyurulan güneş enerjili Bitcoin madenciliği tesisi, kripto para madenciliğinin yenilenebilir enerji yardımıyla yapılabileceğini gösterecek. Block’tan gelen basın açıklamasına göre tesis, yüzde 100 yenilenebilir enerji Bitcoin madenciliği için kanıt olacak.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir