Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Yeni DDR5 RAM Mimarisi Bilgisayar Performansını İki Katına Çıkaracak

Yeni DDR5 RAM Mimarisi Bilgisayar Performansını İki Katına Çıkaracak

admin admin -

Aktif olarak birçoğumuz orta segment haline gelen DDR3 RAM slotlarını kullanmaktayız. Tabi bunun yanında 3.000 MHz ve üzeri hızlara çıkabilen DDR4 piyasada oldukça önemli bir noktada yer alıyor. Şu sıralar yeni satışa sunulan cihazların tamamında standart haline gelmiş DD4 ram performansı ile kıyaslandığında DDR5 teknolojisi gerçekten ilgi çekecek gibi görünüyor.

Çünkü mevcut ram teknolojisiyle kıyaslandığında tam iki katına tekabül eden bir performans sunuyor. Ortalama frekans hızının 6.000 MHz ve üzeri olacağı kesinleşen teknolojinin 2017 yılı içerisinde tanıtımı gerçekleşecek. Tabi merak edilen konuların başında her zaman olduğu gibi DDR 5 RAM Fiyatları gelecek.

Fakat şu sıralar bununla ilgili resmi bir açıklama yok. Hatta mevcut fiyat ve çıkış bilgilerinin yer aldığı bir ortam bulunmuyor. 2017’nin Haziran ayı itibariyle duyurulacak olan DDR5 Ram özellikleri bakımından hızımızı katlayarak artarken cebimizi yorabilir. Zira her zaman böyle olmuştur.

Muhtemelen yeni RAM slotunu 2020 yılına kadar standart cihazlarda görmemiz mümkün olmayacaktır. Orta segment olmaya aday olacak DDR4 ram slotlarının ardından ise kullanım yeni nesle aktarılmış olacak. RAM üreticilerinin fiyat performans ürünlerine ağırlık vermesini beklediğimiz önümüzdeki süreçte yaz aylarında ilk fiyatlar elimize ulaşmaya başlayacak.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir